Svenska smaker när Hedersutmärkelserna Årets smakförnyare och Bästa ekologiska produkt delas ut på Chark-SM 2018

Livets Goda 8 Nov, 2018
Mat och Restaurang Idag, den 8 november, avgörs den tionde upplagan av Chark-SM där Sveriges bästa charkuterier utses. För första gången delas också Hedersutmärkelsen Årets smakförnyare ut. Vinnaren blev Nyhléns Hugosons i Luleå med deras grillkorv med smak av lingon och granskott. Hedersutmärkelsen för Bästa ekologiska produkt tilldelas HKScan med sin ekologiska kallrökta korv.

Fotograf: Lisa Barryd
Vinnarna av Hedersutmärkelsen Bästa ekologiska produkt HKScan tillsammans med prisutdelarna Elisabeth Qvarford, Svenskt Kött och Eva Helén, Matlust Södertälje.


– Det känns fantastiskt roligt. Vi vet att det är en bra produkt och nu får vi det bekräftat, det är verkligen en fjäder i hatten. Det är en traditionell och hantverksmässigt producerad korv som är rökt över alspånsbädd och har hög kötthalt, säger Carina Lauer, produktutvecklare för charkuterier på HKScan.

Domarnas motivering för Bästa ekologiska produkt: HKScan – Kallrökt korv ekologisk
”En vacker korv med god, syrlig smak som växer.”

– Det känns fantastiskt. Det har varit jätteroligt att ta fram en korv med smaker från naturen, en nysatsning som vi ska fortsätta med. Vi jobbar med norrländska råvaror och vi vill bli ännu mer norrländska, säger Anna Alqvist, marknadschef på Nyhlén Hugosons.

Domarnas motivering för Årets smakförnyare: Nyhléns Hugosons – Grovmald Grillkorv Lingon & Granskott
”Vältillverkad grovmald grillkorv där man tagit intryck från det nordiska skafferiet. Det är karaktäristiska smaker som väl harmonierar med produkten.”

– Årets smakförnyare är en ny Hedersutmärkelse som tagits fram tillsammans med vår huvudsponsor Culinar. Vi ville belöna innovation med fokus på smak och att man som producent ska våga tänka utanför boxen, säger Annika Altskär, tävlingsledare Chark-SM.

Prisutdelningen av de 17 Svenska Mästarna sker ikväll den 8 november i Eriksbergshallen i Göteborg.
Resultaten publiceras också på www.charksm.se


Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet