Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Charlotte Kallas samarbetspartners Polarbröd och svenska VegMe i unikt samarbete

Charlotte Kallas samarbetspartners Polarbröd och svenska VegMe i unikt samarbete

av Christoffer Enquist

Polartoast Barbecue och Polarmacka Skärgårdsröra släpps i februari 2020. De färdiga smörgåsarna från Polarbröd är växtbaserade och framtagna i samarbete med det svenska varumärket VegMe.

Charlotte Kalla med nya produkter från Polarbröd i samarbete med VegMe

För att kunna förse jordens växande befolkning med mat som är både hälsosam och hållbar krävs det att vi ställer om och hittar nya samarbeten som leder utvecklingen framåt. För både Polarbröd och VegMe har hållbarhet varit ett prioriterat område sedan start. Det är också en av anledningarna till att idrottsprofilen Charlotte Kalla valt att samarbete med båda aktörerna.

– Det är väldigt härligt att se två av mina samarbetspartners gå ihop och skapa något nytt tillsammans. Det vi äter hör ihop med klimatutmaningarna vi står inför, det är därför något vi alla bör tänka på. Jag ser fram emot de här veganska smörgåsarna och hoppas att det kan öppna dörrar för att fler vågar testa växtbaserad mat, säger Charlotte Kalla.

– Allt fler söker efter grönare alternativ och vi är glada att kunna erbjuda dem växtbaserade smörgåsar. Vi har haft ett bra samarbete med VegMe och tagit fram två spännande produkter tillsammans. Polartoast Barbecue, som med fördel värms i klämgrill, samt Polarmacka Skärgårdsröra som är en del i vår produktfamilj Polarmackor, säger Maria Eriksson, Marknadschef Smörgåsar.

I början av februari 2020 finns produkterna, tillsammans med övriga av Polarbröds färdiga smörgåsar, bland annat i servicebutiker, vendingmaskiner och på bensinmackar runt om i landet.

Fakta om Polarbröds smörgåsar:
Polarbröds smörgåsar har sitt ursprung i världens första djupfrysta smörgås Polarklämman som uppfanns i slutet på 1960-talet av Greta Nilsson i syftet att minska matsvinnet. Bara att tina och servera – en enkel och praktisk mellanmålslösning som är väldigt omtyckt av barn och vuxna. Från 2020 finns Polarklämmor, Polartoast samt Polarmackor i produktportföljen på svenska marknaden. Smörgåsarna är klimatberäknade av RISE. Läs mer på: www.polarbrod.se/smorgasar

Fakta om VegMe:
VegMe är ett nytt, färskt vego-koncept utvecklat av den svenska kockfamiljen Schönemyr. Produkterna är växtbaserade och familjen har lagt mycket tid och kärlek bakom smak och textur. Detta genom en unik produktionsmetod där svenskt kallrökt vatten och svensk kallrökt ger produkterna dess unika umami-smak. VegMe erbjuder också en serie kalla såser och röror så som majonnäs, aioli, bearnaisesås, potatissallad och rödbetssallad, alla ägg- och mjölkfria, samt en serie veganska färdigrätter. VegMe ägs till 50 procent av BAMA Nordic AB och till 50 procent av familjen Schönemyr. Läs mer på: http://vegme.se/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING