Hem Vinvärlden Charmant nyhet – 2017 Brocca Chianti Classico

Charmant nyhet – 2017 Brocca Chianti Classico

av Niklas Jörgensen

Namnet Brocca har vi redan bekantat oss med i Sverige och bakom etiketten finner vi den välrenommerade vinmakaren Marco Bernabei, son till en av Italiens främsta vinmakare i modern tid, Franco Bernabei. Nu har den svenska importören av producenten även lanserat en Brocca Chianti Classico och det är ett högst trivsamt och flirtigt vin i årgång 2017.

Brocca har jäst med sin naturliga jäst för att sedermera lagras i 18 månader på fat av varierande storlek, från 4000 liter till 500 och 225 liter. Vad som är intressant dock är att inga fat är nya utan det är i stället druvkaraktären och det klassiska växtläget i Gaiole som får skina. Och det gör vinet i 2017.

2017 Brocca Senza Compromessi Chianti Classico

art.nr. 51163, 750 ml, 14%, 159 kr, 88 p
Flirtig Chianti Classico som fångar årgångens charm och örtblommighet alldeles utmärkt och varvar detta med karamelliserade körsbär, mjölkchoklad, tobak, läderfåtölj och nyanserade fatinslag. Smaken uppvisar spänst i det transparent rödfruktiga som backas upp av fint sandiga tanniner, lätt kärnkärvhet, örtagård och ett fint kryddfäste i avslutet som också hintar diskret citrus på ett uppfriskande vis.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING