Charmerande sommarbubbel som är lätt att gilla

Niklas Jörgensen 26 Jun, 2019
Vin Spumante är den bredare italienska samlingsbeteckningen för mousserande viner och i Pink Bubbles handlar det till 100 % om druvan sangiovese producerad enligt charmatmetoden; samma teknik som används vid Prosecco exempelvis där andra jäsningen sker i trycktank och inte i flaska. Resultatet? Ett charmerande och fruktdrivet sommarbubbel som är mycket lätt att gilla.


Niklas om 
Perfect Day Pink Bubbles
Här bjuds det generositet direkt från första sniffen och nyanser av allt från smultron och jordgubbar till saftiga persikor och ett stänk melon. Men det finns också ett lätt vegetalt drag, krusbärsblad inte minst, och en citrusfriskhet som skänker extra fräschör och spänst.

"Gott och okomplicerat bubbel..."

Den fina syrligheten i frukten drar åt rabarber och körsbär, och balansen mellan syra och sötma där den senare är återhållsam i sin framtoning, gör vinet extra matvänligt. Moussen är ungdomligt livlig som sig bör i vinstilen och avslutet bjuder på viss pepprig krydda och citrusbeska vilket förstärker ett stramare intryck.

Gott och okomplicerat bubbel, svårare behöver det ibland inte göras!

Perfect Day Pink Bubbles
Perfect Day Pink Bubbles har artikelnummer 74841 (11%) och kostar 89 kronor. Om det inte finns i din föredragna Systembolagsbutik så kan du beställa vinet dit utan extra kostnad >>

Vill du få personliga tips från Niklas? 
Skicka ett mail till info@livetsgoda.se med rubricering "Niklas Tipsar".


4 anledningar till att skaffa Premium

Vin Livets Godas digitala Premiumtjänst är en perfekt partner för dig…
12 Aug, 2019

Tjoget - en av världens 50 bästa barer för fjärde året i rad

Whisky och Bourbon För fjärde året i rad har Tjoget placerat sig på…
4 Oct, 2019
Artikelarkivet