Hem NyheterVinnyhet Chateau Bonnet Blanc 2023 – ny årgång

Chateau Bonnet Blanc 2023 – ny årgång

av Livets Goda

I mer än 30 år har Jacques Lurton gjort vin från vingårdar världen över. I dag driver Jacques den för närvarande största familjeägda vinegendomen i Bordeaux som grundades av hans far André Lurton, för snart 70 år sedan.

Sedan övertagandet har Jacques arbetat hårt med att återskapa den bondgård han minns från sin barndom på Chateau Bonnet, i Entre-Deux-Mers. I vingårdarna främjas naturlig mångfald och biodynamisk odling där höns, blommor och bin är en viktig del av de dagliga sysslorna. Därtill har 2,3 hektar planterats om med träd och grödor.

Här gör Jacques det vita vin han älskar, en sauvignon blanc som blandas med en noggrant avvägd del semillon,

Livets Goda om Château Bonnet Blanc 2023
Nr 4151 (750 ml) 109 kr, 89+
För denna årgång har André Lurton fortsatt minska den dominerande andelen sauvignon blanc till 80% och resterande del semillion, vilket ger ett mineralisk draget och friskt vin med fin viskositet och silkigt lena tanniner. De tropiskt nyanserade fruktvindarna skänker noter av fläder, ananas, passionsfrukt, nektariner, persika och aprikos med en finstämd genomgående tråd från citrus- och grapefrukt. De örtigt florala insticken ligger balanserat smekande i drivet och vi konstaterar en ny, fin årgång av detta klassiska vin.

RELATERAD LÄSNING