Hem NyheterVinnyhet Chateau Bonnet Rouge 2021 på PET

Chateau Bonnet Rouge 2021 på PET

av Livets Goda

Famille André Lurton har tagit fram en nyhet som är ett tecken på deras långsiktiga engagemang för miljön och samhället.

I mer än 30 år har Jacques Lurton gjort vin från vingårdar världen över. I dag driver Jacques den för närvarande största familjeägda vinegendomen i Bordeaux som grundades av hans far André Lurton, för över 70 år sedan. Sedan övertagandet har Jacques arbetat hårt med att återskapa den bondgård han minns från sin barndom på Chateau Bonnet, i Entre-Deux-Mers. I vingårdarna främjas naturlig mångfald och biodynamisk odling där höns, blommor och bin är en viktig del av de dagliga sysslorna. Därtill har 2,3 hektar planterats om med träd och grödor.

Årgång 2021 präglades av en utmanande vår men som övergick i en varm sommar vilket resulterade i ideala förhållanden för druvornas mognad.

Chateau Bonnet Rouge 2021
Pris: 129 kr
Artnr: 52028 + 1 kr pant
750 ml, Alk. 13,5%

Genom att lansera Chateau Bonnet Rouge 2021 på PET-flaska tar Famille André Lurton ännu ett stort steg mot en mer hållbar framtid. Detta initiativ svarar på den växande efterfrågan från konsumenter som är medvetna om miljön och vill göra hållbara val i sin konsumtion. Detta ger konsumenterna möjlighet att njuta av högkvalitativt vin samtidigt som de minskar sin miljöpåverkan. Dessutom väger den mindre och är lättare att hantera.

RELATERAD LÄSNING