Hem NyheterVinnyhet Château Kefraya i tillfällig lansering

Château Kefraya i tillfällig lansering

av Livets Goda

Château Kefraya har varit i familjen Bustros i många generationer. Familjens slott, byggt 1946, ligger högst upp på en kulle med utsikt över den vackra dalen Bekaa Valley.Speciellt med den framträdande majestätiska kullen som idag är hemvist för några av Libanons mest framträdande viner är att kullen är konstgjord och byggd av romarna för att ge soldater en extra utsiktspunkt med utsikt över Medelhavet. Familjen Bustrosplanterade de första vinrankorna här 1951. Genom åren ha Kefraya tagit sig igenom många prövningar och vinhuset representerar idag en viktig del av Libanons antikavintraditioner och vinhistoria.

Kefrayas vingårdar sträcker sig över 30 hektar ut på de terrasserade sluttningarna. Här finns en mångfald av jordar och terräng som man odlar en mängd druvsorter, från internationella druvor som Cabernet Sauvignon och Chardonnay till Libanesiska mindre kända som Carménère och Marselan. Kefraya har stort fokus på inhemska sorter som Obeidi, Merwah och Mekssessé och arbetar för att återuppliva Libanons historiska röda druvor, Assouad Karech och Asmi Noir.

Hos Kefraya sammanflätas historia med framåtanda. Arvet avspeglas bl.a. i ruinernarunt om på egendomen och i dagens användning av ler amforor. Samtidigt andas stark framåtanda i vineriet. Nyligen fick Kefraya sin ekologiska certifiering vilket man är först med bland Libanons vinproducenter.

Chateau Kefraya Rouge
Pris: 199 kr
Årgång: 2019
Artikelnr: 92154
Alkoholhalt: 14,5%
Sockerhalt: Under 3g/l
Druvsammansättning: Syrah 67%, Cabernet Sauvignon 20%, Mourvédre 8%, Carignan 4%, Cinsault 1%

RELATERAD LÄSNING