Hem Whisky & Bourbon Chefredaktörens sprithörna – Gin från Norrbottens Destilleri

Chefredaktörens sprithörna – Gin från Norrbottens Destilleri

av Livets Goda

Tidigare i våras annonserade Norrbottens Destilleri att deras Mountain Dry Gin vunnit priser i två stora internationella tävlingar. I augusti var det dags igen och nu med nytt guld i Hongkong samt silver i både London och New York. Chefredaktör Anders Enquist dyker här ner i Mountain Dry Gin samt Forest Dry Gin från destilleriet uppe i norr.

Från Sverige och Norrbotten kan vi konstatera att vi har ett nytt spritdestilleri att räkna med i form av Norrbottens Destilleri. Deras Norrbottens Destilleri Mountain Dry Gin 43,5% (nr 34100, 500 ml, 349 kr, 93p) har en aromatiskt kryddig och smått skogig utstrålning som känns personlig. Enbär, citrus och kryddnejlikan finns även där liksom viss anis och kåda. Strukturellt har man fått till det mycket elegant och det är en gin som framkallar aveckänsla.

Det andra bidraget från vår nya norrländska stolthet är Norrbottens Destilleri Forest Dry Gin 40% (nr 34907, 500 ml, 368 kr, 92p) som så namnet antyder skogsinfluerat. Finns en iskylande värme i denna smått förundrande gin som jag har mycket svårt att stå emot. Ligger även en viss parfymerad arom här och det är en gin som jag tycker flirtar snyggt med sin kusin vodka utan att tappa ginspåret. Därför börjar jag här tänka på Belugacaviar i nypan och Forest Gin i nubbeglas, känns som en klockren date…

Ginen finner man på Systembolaget HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING