Hem Mat & Restaurang Chicken melt och irländsk whiskey

Chicken melt och irländsk whiskey

av Livets Goda

Chicken melt: Sandwich och mer bestämt kycklingsandwich finns det oändliga versioner på och ingen är mer rätt än någon annan, gemensamt är dock att det som oftast är syndigt gott. I vårt recept här så håller vi receptet ganska rent med få ingredienser, men fortfarande med mycket smak, och här lysande matchat med en irländsk single malt.

Chicken melt

Chicken melt & Sexton

Chicken melt – Ingredienser (2-3 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

The Sexton Single Malt Irish Whiskey, 40%
Nr 53536 (700 ml) 398 kr, 90p
Fyra års Oloroso sherryfats lagrad whiskey baserad på 100% mältat korn trippeldestillerat i kopparpannor bygger upp the Sexton Single Malt. Whiskeyn är en finstämd akt med vanilj, choklad och fudgekolad sötma och väl agerande körsbär, apelsin- och clementinfruktiga drag med citurszest och viss rågkänsla i djupet. En ömsint markerande fatkryddighet ger både stadga och kontur i den strukturellt förföriska hållningen. Det är en mycket god whiskey som gör sig väldigt bra svalt serverad i ett bredare bourbonglas, utan is för att inte tappa bort den tilltalande chillinotade kryddigheten som växer fram där i bakgrunden…

Kombinationen
Att ost av olika sort är en bra matchning till whiskey är inget nytt, och det är exakt det som fångas upp här i den smälta cheddarosten som gifter sig sömlöst med Sexton. Den paprikakryddade kycklingen skapar ett fint underlag för whiskeyns chilinotade kryddighet, samtidigt som den lierar sig med den finstämda sötman i drycken. Brödets textur adderar en extra dimension i intagandet och det hela blir till en syndigt god kombination som är lätt att slänga ihop.

Whiskeyn finner man på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING