Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Livets Goda 10 Jul, 2018
Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest glass och dricks mest cider, och nu går det att kombinera dessa båda. I samarbete med den prisbelönte glassmakaren Kenneth Erlandsson har cidervarumärket Somersby tagit fram recept på två olika cider-sorbeter gjorda på Somersby Sparkling Rosé och Somersby Secco, som du enkelt kan göra hemma själv.



År 2016 och 2018 vann Kenneth Erlandsson, som driver glassbaren SNÖ, guld i svenska glassmästerskapen tack vare en prisbelönt sorbet. Lagom till sommaren är det återigen dags för en innovativ sorbet. Denna gång har Kenneth slagit sig ihop med cidervarumärket Somersby och tagit fram recept på två stycken sorbeter baserade på Somersby Sparkling Rosé och Somersby Secco som ingår i Somersby Orchard Selection. Cidersorternas torrare prägel med mindre sötma ger sorbeterna en vuxnare karaktär. 

– Vi ville skapa en dessert som tilltalar de mognare smaklökarna och Somersby Orchard Selection låter oss göra just det. Sorbeterna passar lika bra som avslutning på en middagsbjudning som under en varm sommardag. Jag har lagt till ingredienser som smultron- och persikopuré i recepten för att förstärka de naturliga smakerna hos cidersorterna, säger Kenneth Erlandsson, glassmakare på SNÖ.

Glassen är enkel att göra hemma, nedan står recept och tillvägagångssätt.

Cider-sorbet på Somersby Secco

Du behöver:
300 gr Somersby Secco
120 gr socker
24 gr glykossirap
400 gr vit persikapuré
120 gr passionsfrukt
300 gr sockerlag
Saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Värm försiktigt cidern med socker och glykossirap så att sockret smälter. Koka inte.
  2. Blanda övriga ingredienser separat och mixa väl.
  3. Rör ner ciderblandningen.
  4. Frys helst i glassmaskin.
  5. Sorbeten serveras med fördel i coupeglas, toppat med cider.

Cider-sorbet på Somersby Sparkling Rosé

Du behöver:
300 gr Somersby Sparkling Rosé
120 gr socker
24 gr glykossirap
200 gr smultronpuré
200 gr sockerlag
50 gr pomerans
Saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Värm försiktigt cidern med socker och glykossirap så att sockret smälter. Koka inte.
  2. Blanda övriga ingredienser separat och mixa väl.
  3. Rör ner ciderblandningen.
  4. Frys helst i glassmaskin.
  5. Sorbeten serveras med fördel i coupeglas, toppat med cider.

Somersby Orchard Selection och Somersby Double Press har en alkoholhalt på 4,5 % och finns att köpa/beställa på Systembolaget. Pris: 17,90 kr.


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet