Cider-sorbet är sommarens glasstrend från Carlsberg

Livets Goda 10 Jul, 2018
Övrigt Sommaren är den tid på året då det äts mest glass och dricks mest cider, och nu går det att kombinera dessa båda. I samarbete med den prisbelönte glassmakaren Kenneth Erlandsson har cidervarumärket Somersby tagit fram recept på två olika cider-sorbeter gjorda på Somersby Sparkling Rosé och Somersby Secco, som du enkelt kan göra hemma själv.



År 2016 och 2018 vann Kenneth Erlandsson, som driver glassbaren SNÖ, guld i svenska glassmästerskapen tack vare en prisbelönt sorbet. Lagom till sommaren är det återigen dags för en innovativ sorbet. Denna gång har Kenneth slagit sig ihop med cidervarumärket Somersby och tagit fram recept på två stycken sorbeter baserade på Somersby Sparkling Rosé och Somersby Secco som ingår i Somersby Orchard Selection. Cidersorternas torrare prägel med mindre sötma ger sorbeterna en vuxnare karaktär. 

– Vi ville skapa en dessert som tilltalar de mognare smaklökarna och Somersby Orchard Selection låter oss göra just det. Sorbeterna passar lika bra som avslutning på en middagsbjudning som under en varm sommardag. Jag har lagt till ingredienser som smultron- och persikopuré i recepten för att förstärka de naturliga smakerna hos cidersorterna, säger Kenneth Erlandsson, glassmakare på SNÖ.

Glassen är enkel att göra hemma, nedan står recept och tillvägagångssätt.

Cider-sorbet på Somersby Secco

Du behöver:
300 gr Somersby Secco
120 gr socker
24 gr glykossirap
400 gr vit persikapuré
120 gr passionsfrukt
300 gr sockerlag
Saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Värm försiktigt cidern med socker och glykossirap så att sockret smälter. Koka inte.
  2. Blanda övriga ingredienser separat och mixa väl.
  3. Rör ner ciderblandningen.
  4. Frys helst i glassmaskin.
  5. Sorbeten serveras med fördel i coupeglas, toppat med cider.

Cider-sorbet på Somersby Sparkling Rosé

Du behöver:
300 gr Somersby Sparkling Rosé
120 gr socker
24 gr glykossirap
200 gr smultronpuré
200 gr sockerlag
50 gr pomerans
Saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Värm försiktigt cidern med socker och glykossirap så att sockret smälter. Koka inte.
  2. Blanda övriga ingredienser separat och mixa väl.
  3. Rör ner ciderblandningen.
  4. Frys helst i glassmaskin.
  5. Sorbeten serveras med fördel i coupeglas, toppat med cider.

Somersby Orchard Selection och Somersby Double Press har en alkoholhalt på 4,5 % och finns att köpa/beställa på Systembolaget. Pris: 17,90 kr.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet