Hem Vinvärlden Cigalus Rouge – ett biodynamiskt vin med djup & härlig energi

Cigalus Rouge – ett biodynamiskt vin med djup & härlig energi

av Livets Goda

Allt startade med ett stort intresse för homeopatisk medicin och när Gérard bildade familj så växte beslutet fram att även driva sin egendom Domaine Cigalus enligt samma principer då han ville att familjen skulle ha ett sunt förhållande till jorden. Cigalus har skötts biodynamiskt sedan början av millenniet, blev certifierat 2010 och idag är en majoritet av Gérards alla domäner i regionen också de biodynamiska.

Niklas om Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2017
Jag gillar verkligen Cigalus. Samtidigt som det är lätt att förstå så finns det ett djup i vinet och en härlig energi som följer med i såväl doft som smak. Vinet tar ansats i en rik mörkbärig stil där de färska björnbärstonerna står i pole position men backas upp av mörka körsbär, blåbär och svarta vinbär som stramar åt bygget.

”Jag gillar verkligen Cigalus.”

 Salt lakrits, inslag från kryddhyllan och rostade fatnyanser kompletterar det ännu ungdomliga intrycket och det är lätt att redan idag vilja dra korken på en flaska. För det juvenila till trots så är det ändå vinets struktur, harmoni och balans som sticker ut och gör det tillgängligt redan idag.

”Ett gott tecken på ett riktigt bra vin.”

 Ett gott tecken på ett riktigt bra vin. Och så gillar jag verkligen fruktens rättframma charm samtidigt som det sydfranska ursprunget i vinet får säga sitt. Avslutet lyfter fram kryddigheten och vinet stannar kvar länge i eftersmaken.

Intrycket: 92 LGP

Gérard Bertrand Cigalus Rouge 2017
2017 Cigalus Rouge kostar 315 kronor (15%, 750 ml) och finns i fler än 90 butiker. Vinet kan även beställas till ditt lokala Systembolag via länken HÄR >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING