Hem Whisky & Bourbon Cigarrsnopparen med V-snitt är tillbaka!

Cigarrsnopparen med V-snitt är tillbaka!

av Livets Goda

På Brobergs har man märkt av en ökad försäljning av den klassiska snopparen som ger cigarren ett märkligt v-format snitt. Jag har alltid fått lära mig att den använts till så kallade short filler-cigarrer, alltså cigarrer med hackad tobak som inlaga. Nu ska man ha klart för sig att en short fillercigarr inte behöver vara en dålig cigarr även om de flesta är det. Holland har en lång tradition av shortfillers av hög kvalitet och jag har även rökt flera intressanta cigarrmärken från Kuba som varit short fillers. Hur som helst så har jag aldrig förstått grejen med typen av snoppare. Jag kom i samspråk med Per Kastenson på Brobergs tobak och fick en v-snoppare för att testa. Naturligtvis var jag skeptisk men jag måste nog erkänna att jag är positivt överraskad. Dels för att jag nu inte har några problem med de extremt tjocka cigarrerna som Nubb och Macanudo 1968 robusto mfl, som kommit i ropet på senare tid och dels för att den funkar utmärkt på vanliga cigarrer också. Men köp inget billigt skit. Då blir ni bara besvikna. För mer information, se www.brobergs.se

RELATERAD LÄSNING