Hem Mat & Restaurang Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor till nobel champagne

Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor till nobel champagne

av Livets Goda

Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor: Havskräftor som hastigt gratinerats på hög värme i ugnen är busenkelt att snabbt fixa till och är en perfekt sommarförrätt. Till det vill vi såklart ha champagne men gärna en som stortrivs i mötet med det örtigt smöriga. Charles Heidsieck Brut Réserve är precis den champagnen. 

Citron & persiljesmörsgratinerade

Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor

Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor – Recept – 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Charles Heidsieck Brut ReserveChampagne
Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike
Nr. 77522, 750 ml, 12%, 519 kr, 93 p
Nuvarande buteljering med basår 2017 visar upp blomaromatiska toner, örtiga nyanser, rödbäriga instick och en citrushintande touch i bakgrunden. Basvinet har en skön rikedom vilket skänker en aning mer generös känsla i såväl doft som smak. Skolkrita, fransk nougat och rostat ljust bröd läggs till nyanserna och de dragen följer även med i den komplexa smaken där nötigheten möter stenfruktiga nyanser, rödbärig frukt och citrusmix. Moussen är krämig i sin textur, aldrig aggressiv utan smeksam och det finns ett kalkigt syrligt fäste som balanserar upp . Eftersmaken handlar om renhet och är behagligt kvardröjande; det är bara att applådera att huset kan år ut och in leverera på en så hög nivå som man gör.

Matchningen
De mogna tonerna i champagnen finner direkt samspelet med de smöriga och umamirika smakerna i rätten och vinets lilla rondör blir till en ljuvligt balanserande kontrast till havskräftornas sälta.

Till champagnen på Systembolaget HÄR >>

 

RELATERAD LÄSNING