Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor: Havskräftor som hastigt gratinerats på hög värme i ugnen är busenkelt att snabbt fixa till och är en perfekt sommarförrätt. Till det vill vi såklart ha champagne men gärna en som stortrivs i mötet med det örtigt smöriga. Charles Heidsieck Brut Réserve är precis den champagnen.

Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor
Citron & persiljesmörsgratinerade havskräftor – Recept – 4 personer
Detta är en låst Premiumartikel.
Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här
Champagne
Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike
Nr. 77522, 750 ml, 12%, 519 kr, 93 p
Nuvarande buteljering med basår 2017 visar upp blomaromatiska toner, örtiga nyanser, rödbäriga instick och en citrushintande touch i bakgrunden. Basvinet har en skön rikedom vilket skänker en aning mer generös känsla i såväl doft som smak. Skolkrita, fransk nougat och rostat ljust bröd läggs till nyanserna och de dragen följer även med i den komplexa smaken där nötigheten möter stenfruktiga nyanser, rödbärig frukt och citrusmix. Moussen är krämig i sin textur, aldrig aggressiv utan smeksam och det finns ett kalkigt syrligt fäste som balanserar upp . Eftersmaken handlar om renhet och är behagligt kvardröjande; det är bara att applådera att huset kan år ut och in leverera på en så hög nivå som man gör.
Matchningen
De mogna tonerna i champagnen finner direkt samspelet med de smöriga och umamirika smakerna i rätten och vinets lilla rondör blir till en ljuvligt balanserande kontrast till havskräftornas sälta.
Till champagnen på Systembolaget HÄR >>