Hem Mat & Restaurang Citronzucchini linguine & amerikansk chardonnay

Citronzucchini linguine & amerikansk chardonnay

av Livets Goda

Citronzucchini linguine: Det här är en smakfull kombination av fräschhet och krämighet, där citronens uppfriskande toner dansar i harmoni med den rika och krämiga parmesanosten. Men det är inte bara rätten som tar dig med på en kulinarisk resa, utan också den perfekta följeslagaren i glaset – Chateau Ste Michelle Chardonnay Retro 2021. Tillsammans skapar de en helhet som passar helgmiddagen lika bra som vardagsmåltiden.

Citronzucchini linguine

Citronzucchini linguine

Citronzucchini linguine med färsk mynta och parmesan

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Chateau Ste Michelle Chardonnay Retro 2021
Nr 54233 (750 ml) 119 kr /88p
Chardonnay Retro huserar i ett prisläge där det gäller att vara ytterst vaken, för att inte säga petig i urvalet av viner. Fällorna är snåriga och många viner kan utan betänkligheter undvikas. Retro tillhör dock den andra sidan, som tryggt landar rätt i fråga om behållning. Det vi kallar ett ”säkert köp i klassen”. Chardonnayfrukten får en liten, liten input från Rhônedruvor som roussanne, grenache blanc och viognier och även om vi inte här ska nörda in oss om tyngdlagens geometri, så har vinet ett fint blommigt flow i den honungs- och tropiskt flirtande citrus- och äppelfruktigheten där bra syra och mineraliska undertoner ger vinet dess nödvändiga stadga, zestiga friskhet och silkigt följsamma edge. Det är ett seriöst menat och kvalitativt vin som landar rätt och som snyggt kombinerar finsmakeri med lekfull dans. Kort sagt, Chardonnay Retro 2021 är ett mycket underhållande och gott vin.

Citronzucchini linguine & Vin i kombination:
Den här rätten har en fräsch och citrusdoftande profil med en läcker krämig underton från parmesanosten som fångar frukten i vinet perfekt. Myntan spelar också en fin huvudroll och ger en aromatisk dimension. Vinets syrlighet och mineraliska undertoner bidrar också till att skapa en harmonisk balans med den smakrika pastan. En utsökt smakkombination som tar dig med på en mycket god resa full av lekfullhet och där varje tugga och varje klunk är en upptäcktsresa i smaker.

Till vinet på Systembolaget HÄR

RELATERAD LÄSNING