City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Livets Goda 22 May, 2019
Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och med de nya möjligheterna med butiks- och hemleveranser flera dagar i veckan. Under våren har man sålt mer än någonsin. I sin fullskaliga e-handel har försäljningen ökat med 50 procent jämfört med fjolårets siffror. I mars och april har man ökat med över 60 procent jämfört med samma period föregående år.

Även företagets matkassar har återhämtat sig till en stabil och mindre svajig nivå efter en nedgång 2018. Som ett led i detta lanserar kedjan nu fler matkassar med unika inriktningar mot premium och grillsegmentet.

– Allt fler av våra kunder efterfrågar matkassar inom premiumsegment och vill ha fler alternativ att välja på. Tack vare de nya kassarna har vi möjlighet att erbjuda vardagslyx direkt till dörren, säger Mikael Andersson, onlinechef, Bergendahls Food som äger City Gross.

Med sin tydliga färskvaruprofil i åtanke, har företaget valt att utveckla nya matkassar som ställer färska råvaror av högsta kvalitet i centrum. Premiumkassen och Grillkassen är två av dessa.

– Premiumkassen vänder sig i stor utsträckning mot par, som vill sätta lite extra guldkant på vardagen, säger Mikael C Andersson.

– Grillkassen riktar vi inte minst till de som har ett uppdämt behov från förra sommaren då det rådde grillförbud. I Sverige gillar vi att laga mat utomhus och då gäller det att passa på redan nu då årets torra vår kan vara en föraning om att samma förbud kan införas även denna sommar.

Fler nyheter
City Gross sortiment inom matkassar kommer att utvecklas ytterligare under året, och redan i sommar och höst lanseras fler nyheter.

– Vi arbetar löpande med att utveckla våra matkassar och använder oss av teman vid tillfälliga kassar, t ex grillkassen. Inom kort kommer vi även att erbjuda en speciell sommarkasse med lättare sommarmåltider.

– Vi ökar mer än marknaden generellt på middagslösningar och precis som lösplocket ska vi ha fortsatt flest valmöjligheter för våra kunder även här, avslutar Mikael.

City Gross Premiumkasse: Innehåller en mix av klassik rätter och trendiga recept. Tanken är att erbjuda en känsla av att vardagen också kan vara en smakfest. Fyra middagar för fyra personer kostar 799 kronor. Fyra middagar för två personer kostar 599 kronor.

City Gross Grillkasse: Innehåller olika menyer varje vecka där tonvikten ligger på olika former av kött men även en stor mängd grönsaker och även frukt. Grillkassen består av tre middagar för fyra personer och kostar 549 kronor.

City Gross Sommarkasse: Lanseras inom kort och innehåller lättare sommarmåltider. Tre middagar för fyra personer kostar 449 kronor.


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet