City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Livets Goda 24 May, 2019
Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar ett koncept med mindre butiker: City Gross Convenience. En matbutik med utbudet av en stormarknad, men med större tillgänglighet och kringtjänster. – Målet är att etablera och förtäta oss på orter på ett sätt som vi tidigare inte kunnat, säger Daniel Forss, affärsområdeschef City Gross.

Det nya konceptet blir livsmedelskedjans första mindre butiker och innebär en säljyta på 700–1200 kvadratmeter. Förutom City Gross breda sortiment, kommer det att erbjudas måltidslösningar och finnas möjlighet att hämta ut beställningar gjorda på nätet.

– Vi är redan bäst på marknaden när det kommer till bredast sortiment. Nu gör vi detta extremt tillgängligt för fler och tar även med styrkorna av exempelvis vårt svenska butiksstyckade kött, bageri och tydliga färskvaruprofil, säger Daniel.

– Vi vill komma nära kunden och med en utökad butiksportfölj kan vi välja mellan olika koncept utifrån vad som passar bäst på den lokala marknaden och läget, säger Daniel.

Efter kundernas krav
City Gross Convenience är en matbutik i grunden, men med extra tjänster som passar kundernas nya krav, exempelvis apotek, en kemtvätt eller digitala erbjudanden. Dessutom bygger man smarta kundvarv som passar både lunchkunden och veckohandlaren.

– Vi har valt att anpassa butikerna efter konsumenternas nya krav. Det handlar om att kunna göra vardagliga ärenden på ett och samma ställe och inte bara handla mat. Något som kommer ge en enorm fördel mot våra konkurrenter, berättar Daniel.

– För oss gäller det att gasa. Vi har en plan för de större butikerna men har stor potential att nu satsa på de mindre. Dessutom blir vi nu för första gången en citybutik, något som känns naturligt i och med vårt namn, avslutar Daniel.

City Gross Convenience kommer att erbjuda cirka 8000 artiklar samt måltidslösningar. De första butikerna beräknas öppna under 2020.


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet