Hem NyheterVinnyhet Claim by Brännland Cider i Systembolagets fasta sortiment

Claim by Brännland Cider i Systembolagets fasta sortiment

av Christoffer Enquist

Efter ett uppmärksammat släpp i juni 2019 så kvalificerade sig CLAIM by Brännland Cider, till Systembolagets fasta sortiment och tar nu plats i 49 butiker runt om i landet. Både kunder och press tog emot CLAIM by Brännland Cider med öppna armar. 

Livets Goda gav den första årgången, 2017, 95 poäng och skrev;
”Brännland spelar i en helt egen unik ciderdivision och levererar produkter vi alla svenskar borde vara ytterst stolta över.”

Claim by Brännland Cider till lätta desserter. Fotograf: Matilda Audas Björklund

Claim by Brännland Cider till lätta desserter.  Fotograf: Matilda Audas Björklund

TV4 Nyhetsmorgons Alf Tumble lyfte Claim by Brännland Cider den 19:e juli som ett lätt dessertvin till somriga desserter. Se Alf Tumbles opå TV4 morgon  här.

Vad är då Claim by Brännland Cider och hur skiljer den sig från Brännland Ciders andra iscidrar? 

Andreas Sundgren Graniti, grundare och cidermakare på Brännland Cider berättar;
”För några år sedan upptäckte Brännland Cider att det alltid var ett några jäsningstankar i iscider-blenden som visade en mycket annorlunda karaktär, drivna av lägre sockerhalter och florala aromer, i motsats till det kraftverk av stora aromer och smaker som är signifikant för den traditionella iscidern.

Med ökad erfarenhet kan tillväxt beskrivas på flera olika sätt och ett av dem är förmågan att lyssna. I ett nära och intensivt arbete med vår iscider så har vi gradvis också blivit bättre på att lyssna. Och vi har kunnat urskilja en ny röst, en oväntad röst som mjukt men envist har insisterat på att få sin egen plats.

CLAIM har alltså växt ur den respekt Brännland Cider har för isciderns ursprung men är på samma gång ett steg vidare framåt, bortom det traditionella. Namnet CLAIM kommer från att den mutar in ny mark, ett nytt territorium för iscider.”

CLAIM är ett isvin gjort på 100% svenska äpplen, pressade Brännland Cider, utan tillsatser och koncentrerat, förhöjt med hjälp av landskapets naturliga kyla, hantverkskunnande och erfarenhet.

CLAIM by Brännland Cider finns i Systembolagets fasta sortiment i 49 butiker.
Artikel nr: 73799
Pris: 149 kr

Länk till Systembolagets web, Claim By Brännland Cider.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING