Hem NyheterVinnyhet Claim by Brännland Cider tar plats i fasta sortimentet med nytt pris

Claim by Brännland Cider tar plats i fasta sortimentet med nytt pris

av Livets Goda

Claim by Brännland Cider släpptes första gången 2019 och representerar nästa steg i arbetet med att placera svensk och europeisk iscider på kartan. Ett lättare sött vin som lyfter den fantastiska syran och balansen i svenska äpplen.

Claim var ursprungligen en del av Brännland Ciders mer traditionella iscider men efter några års produktion fann vinmakar-teamet på Brännland Cider att en del av jäsningarna, specifikt de som startade på lägre sockerhalter, hade ett helt unikt uttryck trots att de kom från samma äppelsorter, skörd och koncentration som jäsningarna som startade på en högre sockerhalt. 2017 beslutade man att bryta ut de lättare jäsningarna. Det uttryck de bar på förtjänade en egen etikett, en egen röst, och så föddes Claim by Brännland Cider.

Den 1:a mars tar Claim by Brännland Cider plats i Systembolagets fasta sortiment med ett nytt pris.

Andreas Sundgren, Grundare och VD Brännland Cider;
Under det gångna året har vi känt att det blir allt viktigare för oss att kommunicera och förstärka svenska äpplen och det uttryck de bär på gentemot våra kunder. Som ett resultat av det, när Claim nu tar plats i det fasta sortimentet under de kommande 12 månaderna, har vi bestämt oss för att sänka priset för att ge ännu fler människor möjlighet att upptäcka svensk iscider och den smakupplevelse den bär på.

Brännland spelar i en helt egen unik ciderdivision och levererar produkter vi alla svenskar borde vara ytterst stolta över.
– Anders Enquist, Livets Goda, BETYG: 95 LGP/100

Artikelnummer Systembolaget 73799, pris 129 kr

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING