Hem Vinvärlden Clarendelle 2014 – Klassisk, tidlös och superb Bordeaux!

Clarendelle 2014 – Klassisk, tidlös och superb Bordeaux!

av Livets Goda

Livets Goda om Clarendelle Rouge 2014
Tja, vad skriver vi om det här vinet som vi inte redan skrivit tidigare och som ni vid det här laget redan borde ha förstått: superb Bordeauxleverans till ”kosta gratis” prisnivå.

Grundkomponenter som fat, jordmån och frukt får alla sina 15 minuter i rampljuset här. Vinet låter heller inte sina mest framträdande ursprungsegenskaper som cassis, ceder, tobak, stall och hästsadel skena iväg till annan hage. Det här är som ett föl som följer sin vackra moder troget, stabilt, balanserat och harmoniskt.

2014 Clarendelle är en ridlektion i klassisk, tidlös stil från världens största kvalitetsvinregion. Som vi ibland brukar skriva, det är bara att sadla på!

90 LGP / Livets Goda

Clarendelle Rouge 2014
Art.nr 3147, 13,5%
Prissänkt till 159 kr

Servering och lagring:
Dekantera vinet i ca 1 timme och servera svalt för att åtnjuta vinet maximalt.
Vinet klarar av att lagras ytterligare 5-10 år för de som önskar det.

Din uppsättning Clarendelle 2014 kan beställas här >>

Druvblend:
74 procent merlot, 20 procent cabernet sauvignon och 6 procent cabernet franc.

Om Domaine Clarence Dillon och Haut-Brion
Domaine Clarence Dillonís historia tar sin början 1934, när den amerikanske bankiren Clarence Dillon köpte Premier Grand Cru slottet Haut-Brion. Firmans senaste projekt är skapandet av Clarendelle. Ett projekt med målet att föra ut välgjorda och distriktstypiska viner i mer vardagsnära prislägen. Idag styrs firman av Dillons barnbarn Joan Dillon, Hertiginna av Mouchy, med sonen Robert, Prins av Luxemburg, som vice president och verkställande direktör. Clarendelle är dessutom Prins Roberts särskilda skötebarn vilket ytterligare borgar för att ribban redan från början ligger högt.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING