1

Coca-Cola bjuder 4 000 vårdanställda på kontaktfri jul-lunch

Coca-Cola vill hylla vårdhjältar som kämpar under pandemin genom att bjuda på jul-lunch. Totalt får 4 000 anställda inom äldreomsorgen en gratis måltid via en digital kupong från Foodora. Initiativet är värt cirka en miljon kronor och har som mål att visa uppskattning till den hårt arbetande sjukvården och samtidigt stötta den drabbade restaurangbranschen.

Efter coronavirusets utbrott har belastningen på vården och vårdpersonal ökat avsevärt. Nu vill Coca-Cola belöna och hylla vårdanställda genom att bjuda på en gratis jul-lunch. Coca-Cola ger 250 kronor till anställda inom äldreomsorgen att köpa en måltid för via onlineföretaget Foodora. Syftet är att hylla de insatser som genomförs under pandemin, samt sprida värme och omtanke inför årets julfirande.

– Den svenska sjukvården jobbar under extraordinära förhållanden vilket ställs på sin spets i juletid. Vanligen en period för återhämtning och tid för nära och kära. Vi vill visa vår tacksamhet för vårdpersonalens hårda arbete, i en tid när den kanske behövs lite extra, säger Frida Keane, kommunikationsdirektör på Coca-Cola AB.

Coca-Cola köper digitala kuponger från Foodora som erbjuder kontaktfri leverans av mat i 48 svenska städer. Kupongerna distribueras till 4 000 anställda inom äldreomsorgen tillsammans med vårdföretaget Vardaga. Mottagaren kan beställa valfri mat till ett värde av 250 kronor. Totalt skänks mat till ett värde av ca en miljon kronor. Utöver att visa uppskattning för vårdpersonalens insatser har initiativet som mål att stötta den drabbade restaurangbranschen.

– Restaurangbranschen har drabbats hårt av de nödvändiga restriktioner som pandemin innebär. Donationen av jul-luncher till vårdpersonal via Foodora är ett sätt för oss att stötta lokala aktörer. Vi hoppas att detta initiativ bidrar till en ökad take-away-försäljning, så att fler i branschen har möjlighet att klara sig igenom denna tuffa period, säger Frida Keane.

För att hjälpa till och göra skillnad har Coca-Cola under våren genomfört flera andra initiativ. Däribland har svenska Röda Korset tilldelats fyra miljoner kronor från The Coca-Cola Foundation för hjälpinsatser kopplade till covid-19.