Cocktailinspiration av Emil Hed

Livets Goda 6 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Den svenske representanten i den globala bartendertävlingen Wold Class, Emil Hed, även vinnare av den nordiska deltävlingen, har tagit fram tre cocktails perfekta att servera under jul och nyår.

Nu är vi inne i den mest stressiga månaden på året, där många personer har svårt att få ihop all planering inför de två högtider som ryms inom månadens sista vecka, jul och nyår. Det är julklappar som ska köpas, och måltider som ska planeras. Men det är också den månaden vi släpper lite på våra måsten, och unnar oss lite extra. Därför har Emil Hed tagit fram tre cocktails perfekta att servera under dessa högtider. 

Emil Hed var Sveriges representant i årets upplaga av World Class. World Class är världen största bartendertävling, där bartenders från 59 olika länder tävlar om att kunna titulera sig ”Världens bästa bartender”. Den svenske representanten i år var Emil Hed, vars hemmabar är på Grand Hôtel i Stockholm. Emil Hed tog först hem den nordiska deltävlingen och under den globala tävlingen fick Emil Hed stor uppmärksamhet och imponerade på domarna med sina hållbara cocktails och sina nordiska ingredienser.

Charles D.

50 ml Talisker
20 ml pepparkakssirap
Varmt vatten
Saffransgrädde

Pepparkakssirap:
2 dl vatten
2 dl brunt socker
3 kanelstänger
Kryddnejlika
Små bitar av ingefära (2x2 cm)
Skal av ¼ apelsin
Koka upp och låt svalna innan du silar av

Gör såhär:

  1. Blanda Talisker, pepparkakssirap och varmt vatten i en värmebeständig kopp.
  2. Rör om försiktigt.
  3. Placera lite lätt piskad saffransgrädde på toppen

Goanisse

40 ml Zacapa 23
10 ml Fino Sherry
20 ml rissockerlag

Rissockerlag:
3 delar vatten
3 delar socker
1 del grötris
Värm upp tills sockret smält och låt det svalna innan du silar av.

Gör såhär:

  1. Kombiner alla ingredienser i ett glas eller en skål med mycket is.
  2. Rör om.

Divination

35 ml Singleton
20 ml portvin
10 ml Campari
20 ml kaffesocker
20 ml lime
Äppelcider

Kaffesocker:
1 del kaffe
1 del socker

Gör såhär:

  1. Kombiner alla ingredienser, utom äppelcider, i ett glas eller en skål med mycket is.
  2. Rör om.
  3. Toppa med äppelcider.

Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet