- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Cointreau lanserar ett nytt uttryck – Cointreau Noir

“De senaste 30 åren har Cointreau’s Master Distiller varit Bernadette Langlais och det är även han som har skapat receptet till denna nya produkt. Receptet bygger på ett original som ursprungligen skapades av Édouard Cointreau, som han kallade Majestic. Efter att Bernadette hittade receptet i arkiven så valde han att bygga på det, vilket han har gjort genom att adderas valnötter och mandlar som har macererats, samt blendat in cognac från Rémy Martin. Namnet Cointreau Noir syftar på dryckens täta och mörka natur och även Bernadette står bakom namngivandet. Produkten kommer att presenteras av Alfred Cointreau för första gången nästa vecka under London Cocktail Week i Mayfair, London. – Londons cocktailscen har de senaste åren verkligen tagit fart där antalet konsumenter och deras kunskap ökat. Staden representerar en spännande och viktig del av Cointreau´s historia, berättar Alfred. Än så länge säljs inte Cointreau Noir på den svenska marknaden. Källa: The Drinks Business