Cointreau startar mentorprogram för kvinnliga bartendrar

Livets Goda 2 Oct, 2019
Whisky och Bourbon I dag är den övervägande majoriteten bartendrar i Sverige män. Bland några av landets mest skickliga yrkesutövare finns dock flera kvinnor. Senast i somras vann exempelvis Josephine Sondlo från Stockholm den prestigefyllda tävlingen Rémy Martin Bartender Talent Academy 2019 i Frankrike.

För att stärka kvinnliga bartendrar i den mansdominerade branschen lanserar Cointreau nu FEMME BRTNDR, ett mentorprogram som innefattar inspirationsföreläsningar, workshops och utbildning inom personlig utveckling. Delar av programinnehållet har tagits fram tillsammans med Sofia Kacim, grundaren till det världsomspännande nätverket HER Global Network.

– Vi har handplockat sex kvinnor i olika åldrar från barer runtom i landet, såväl etablerade yrkeskvinnor som mer oslipade diamanter. Vår ambition är att stärka deltagarna i sina yrkesroller och på så sätt ge dem ännu bättre förutsättningar att agera förebilder för andra tjejer och kvinnor som vill lära sig yrket. Målet är att bidra till att vi får se fler duktiga, entusiastiska och trygga kvinnor bakom landets bardiskar, säger Fredrik Löwenhamn, som är Brand Ambassador på Nigab, Cointreaus leverantör i Sverige.

Den första upplagan av FEMME BRTNDR påbörjades under sommaren och sträcker sig över ett år. Följ gärna programdeltagarnas aktiviteter på Instagram.


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet