Hem NyheterVinnyhet Colle Reale Rosso – ekologisk nyhet från Abruzzerna

Colle Reale Rosso – ekologisk nyhet från Abruzzerna

av Livets Goda

Colle Reale Rosso: Den 1 juni släpps ett nytt rött vin i Systembolagets ordinarie sortiment. Vinet är gjort på druvsorten Montepulciano och det är producenten Valle Reale i Abruzzo som står bakom vinet. Vinet är ekologiskt och Valle Reale är hållbarhetscertifierad som producent.

Colle Reale Rosso”Vi är glada att kunna sätta fokus på Abruzzo som vinregion igen. Förhållandet mellan pris och kvalitet är anmärkningsvärt i det här vinet, som passar både den kunnige vinälskaren och den okomplicerade vinkonsumenten. Vinet är ett ekologiskt och hållbarhetscertifierat vin på PET-flaska som är praktiskt att ta med i båten eller lägga i picknickkorgen då den inte väger lika mycket som en glasflaska”, säger produktansvarige Isabella Ankarberg

Valle Reales vinfilosofi genomsyras av hållbarhet i varje steg och med stor respekt för naturen. Med vingårdar belägna högt uppe i bergen i Abruzzerna, där jordarna är magra och mikroklimatet gynnsamt, finns fina förutsättningar för att odla druvor både ekologiskt och hållbart.

Vinet finns i Systembolagets ordinarie sortiment från 1 juni.

Colle Reale Rosso Organic 2021
Pris: 119 kr
Artikelnummer: 20061
Övrig info: PET-flaska

RELATERAD LÄSNING