1

Comeback för Engelbrekt maltwhisky

Efter många års frånvaro så är nu Engelbrekt tillbaka, nu i en annan form men med samma ambition som tidigare, att vara en elegant, mild och fruktig whisky som alltid finner sin plats i alla sammanhang. En whisky som smak och prismässigt tilltalar de flesta. Engelbrekt släpps på Systembolaget tisdag 29 sept och kostar 349 kr.

Engelbrekt maltwhisky har mognat på traditionella whiskyfat, så kallade ex Bourbon Hogshead, i minst 5 år. Därefter förs whiskyn över till 250 litersfat av ny Amerikansk ek vilket ger whiskyn en extra push av härliga toner av kola och frukt. Slutlagring, buteljering och etikettering sker för hand på destilleriet i Örebro. Råspriten till Engelbrekt är destillerad utav ett annat destilleri enligt önskemål, och lagrad i Örebro.

”Det har varit ett spännande arbete att återigen få väcka liv i vår mest populära produkt Engelbrekt. Ambitionen var inte att skapa en kopia av den gamla Engelbrekt utan mer skapa ett syskon till den med samma smakprofil och att dom som testar den ska känna igen sig. Vi jobbade fram en ny modernare etikett och flaska och jag är väldigt nöjd med hur slutresultatet blev”, säger VD Mats Lihnell.

Patrik Axelsson, FC, ser en stor efterfrågan på denna typ av whisky.
– Det finns idag ett stort utbud av bra whisky som ligger på 500 kr och uppåt och där finns det en viss grupp av konsumenter. Med Engelbrekt, som ligger på 349 kr för 70 cl, kan vi nu även erbjuda de som vill köpa lite billigare whisky en bra kvalitativ produkt. Efterfrågan på produkter från Sverige finns också utomlands och vi har redan nu kontakt med intresserade köpare som fått provflaskor skickade till sig. Det enda som är lite negativt med Engelbrekt är att produktionen är begränsad och vi kan inte, som de stora destillerierna, förse marknaden med hur mycket som helst, konstaterar Patrik slutligen.

Engelbrekt maltwhisky släpps i beställningssortimentet 29:e sept.
En flaska kostar 349 kr och är på 70 cl med alkoholhalt 43%. Art.nr 8321702.