Hem Mat & Restaurang Comfort food-macka i lyxtappning matchas med sardisk brygd

Comfort food-macka i lyxtappning matchas med sardisk brygd

av Livets Goda

Det här behöver du till 4 personer
Ingredienser
Levainbröd, fyra tjocka skivor
smör
fläskkarré i bit, ca 1 kg
sidfläsk, vi valde Scans källarrökta baconsida
machésallad
senap
parmesan
salt, peppar, kryddor

Så här gör du
Börja med att salta och peppra din fläskkarré. Lite chiliflingor passar även fint samman med köttet. Stek upp biten i smör så att du stänger igen köttet och får vacker färg. Låt sedan arbeta klart i ugnen på lägre temperatur (140-150 C) en och en halv timme. Ta ut och låt svalna. Skiva upp fläsket och stek skivor i smör så att det blir krispigt.

Stek upp dina levainskivor i smör och låt det bli krispigt och sådär lagom flottigt. Du ska ha så mycket smör att brödet suger upp det. Bre en starksöt senap på brödskivorna, lägg en näve maché ovanpå, skiva upp ett par slantar karré, toppa med baconsidan och riv över massor av parmesan.

Ichnusa Anima Sarda 
(nr 1407, 330, 14;90 kr) 87 LGP

Öl från Sardinien ser man inte varje dag! Här har vi däremot en törstsläckare av rang som sarderna bjuder på med citrus och blommiga nyanser i såväl doft som smak och i en lätt stil med fint frukt- och maltdriv. Diskret beska smyger sig på i finalen.

Till maten
Oj, här får vi till en matchning som är perfekt till båten, tv-serien, picknicken, ”dagen-efter” och dagen innan samt alla andra tillfällen när du vill unna dig lite högklassig Comfort food. Osten skänker en fin sötma till anrättningen och ölen fräschar upp det hela samt släcker effektivt törsten som den animaliska sältan bygger upp. En superlyxig, god och enkel kombo som dessutom förhöjer ölens smakrikedom som blir mer komplex i sammanhanget.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING