Confit de Canard med potatis, sallat och elegant rosé

av Christoffer Enquist

Confit de canard är en av de mest älskade rustika rätterna i Frankrike. Ursprungligen ett sätt att konservera kött innan kylskåpets tid, men tekniken har utvecklats till ett kulinariskt arv. I vår version serveras den med krispiga smashed potatoes, fräsch mâchesallat och ett stänk citron. I glaset har vi Miraval Rosé 2024 från Provence – ett vin med både karaktär och elegans och som bär alla kännetecken från sitt ursprung.

Recept – serverar 4 personer 

Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.

Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här

Vinet 

Miraval Rosé 2024
Provence / Frankrike / Famille Perrin / 700 ml / Nr 99111 / 199 kr / 90
Det ursprungstypiska Provence-vinet uttrycker det man kan förvänta sig av en kvalitativ rosé, där den ljust rödbäriga fronten skänker finstämda noter av smultron, hallon och grapefrukt med en kalkmineraliskt polerad körsbärsfruktighet. Lättsamma tanniner, strukturerad syra, florala påbyggnader, medelhavsörter och citruszestiga instick skänker stadga och struktur likväl som den nyanserade kryddan i bakvattnet. Det är fortsatt en värdig rosé med smekande elegans och skärpa.

Kombinationen
När det feta och smakrika möter det friska och florala uppstår balans: vinets struktur tar sig an ankköttet rika smaker, medan citrusen spelar i samma register som vinets zestiga syra. De subtila örterna i Miraval förstärker timjanen i ankan, och potatisens rostade yta fångar snyggt upp den diskreta kryddigheten i vinets avslut. Det är ett möte där både rätt och vin får glänsa – tillsammans.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR