Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Coop Havredryck allra bäst till kaffet

Coop Havredryck allra bäst till kaffet

av Livets Goda

Coop Havredryck: Coops svensktillverkade havredryck utses till bäst i test när Svenska Dagbladets testpanel prövar veganska alternativ i kaffet.

Coop Havredryck

Foto: Coop

– Riktigt kul nyheter! Vi har jobbat länge med att få fram den här varianten, och den har även fått bra betyg i tidigare smaktester. Dessutom är den Från Sverige-märkt, producerad i Sverige av svenskt havre från Småland och utmärkt att såväl värmas som skummas, säger Minna Björklund, tf chef EVM Coop Sverige.

Testpanelen från Svenska Dagbladet smakade av totalt tio veganska alternativ i kaffet. För att inte deltagarna skulle känna till respektive märke hälldes dryckerna i kaffet av testledaren. Deltagarna bedömde därefter hur väl dryckerna blandades med kaffet samt smak, konsistens och doft.

Coops baristavariant menar panelen sticker ut bland testets övriga drycker. Den beskrivs ha en fyllig, nästan gräddig smak och därtill en mycket trevlig konsistens. Dessutom blandar den sig vackert med kaffet.

”Utan tvekan den vegandryck vi häller i helgens första kaffekopp” summerar panelen enigt.

Coop Havredryck – Bäst och billigast

Coop har haft havredrycker under eget varumärke sedan 2009. 2019 lanserades Havre till kaffe som är storsäljaren bland dessa och som sedan sommaren 2021 transporteras med tåg i stället för lastbil. Coops havredryck som är berikad med vitamin D, riboflavin och B12, var dessutom billigast bland de tio drycker som testades, och kostar cirka 15 kronor i butik.

– Coop fortsätter att erbjuda ett högkvalitativt och prisvärt sortiment inom EVM-sortimentet. I den tuffa situation vi alla befinner oss i känns det så klart extra bra att vi förutom smakar bäst även kostar minst, säger Minna Björklund som även fick se bäst i test-utmärkelser för Änglamark samt Coop Gourmet Parmesan i början av maj (Göteborgs-Posten).
Runt en fjärdedel av Coops sortiment i butik och online består av de uppskattade egna varumärkena Xtra, Coop, Änglamark och Gourmet. I dagsläget finns runt 3000 varor, många basvaror för användning i vardagen och till fest, att välja bland.

yheter till den 8 maj inom EVM blir bland annat årets nya smak inom kolsyrat vatten – Mango Ananas, smaskiga Sweet & Salty Crispies, flera smakvarianter av snabbnudlar, en stilldrink med smak av jordgubbe samt ESL för standardmjölk 1 liter.

– Den mjölken ger längre hållbarhet hos såväl konsument som butik och bidrar till minskat matsvinn, säger Minna Björklund.

Under perioden 8 maj – 30 juni sänker Coop priserna för medlemmar upp till 30% på cirka 100 utvalda favoriter inom EVM, där även frukt och grönt ingår.

RELATERAD LÄSNING