Hem NyheterNyhet WB Corona på fat nu i Sverige!

Corona på fat nu i Sverige!

av Livets Goda

Fatserverad öl är det alternativ som de flesta föredrar då det upplevs både fräscht och socialt. Med den insikten lanserar det  mexikanska premiumölmärket Corona sin ikoniska ölupplevelse på fat – Corona Draught. Och, nu har turen kommit till Sverige där Corona på fat nu vartefter installeras på barer och restauranger runtom i landet.

66 procent av konsumenter föredrar att dricka öl från fat [2] och 81 procent anser att fatöl är det mest sociala alternativet [3]. För att möta konsumenternas efterfrågan lanserar Corona sin öl på fat på utvalda barer och restauranger. Lanseringen förväntas bidra positivt till kundernas försäljningsvolymer och lönsamhet, samt erbjuda restaurangbesökarna ett bra alternativ på fat. Corona på fat tappas upp från ett öltorn av metall och trä, med en tillhörande limebehållare som bidrar till att skapa en känsla av naturen och blir ett stilmässigt lyft i baren.

Den berömda limen
Ritualen med limeskivan, som har blivit synonym med Corona, har alltid varit en självklar del av en karaktäristisk servering av drycken. Inför lanseringen av Corona på fat har därför ett specialutformat glas tagits fram som påminner om den ikoniska Corona-flaskan. Glasets kant har vikts in något och slutar där flaskhalsen skulle börja vilket skapar en särskild och självklar plats för limeskivan.

Servering av Corona på fat
Vid servering av Corona från fat uppmuntras serveringspersonal att följa Coronas serveringsritual. Detta skapar den helhetsupplevelse som är så starkt förknippad med Corona – väl kyld med en klyfta lime.

1. Välj en färsk lime
2. Skär limen i klyftor och välj en
3. Gör ett snitt i limens fruktkött, mitt emellan topp och botten
4. Placera limeklyftan på glasets kant
5. Häll upp väl kyld Corona från fat
6. Servera

Fakta om Corona Draught
Alkohol: 4,5%
Lansering i Sverige: 2022
Råvaror: Kornmalt, majs, ris och humle
Ursprung: Mexiko
Producent: Modelo
Budweiser Brewing Group

 

[2] Kantar Alcovision, On Trade, 30.06.17
[3] WWA UK Beer Drinker Survey, August 2019

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING