Hem Whisky & Bourbon Cream Heroes – oemotståndlig jordgubbsgräddig tequilalikör

Cream Heroes – oemotståndlig jordgubbsgräddig tequilalikör

av Livets Goda

Den 15 mars i år, lanserades en av Spaniens hjältar på Systembolagets beställningssortiment, nämligen Cream Heroes Strawberry – Capitán Fresón. Vad vi har i den lättsamt humoristiska flaskan är inget annat än en gräddlikör baserad på tequila, smaksatt med jordgubbar, som även vunnit World Liqueur Awards för ”Bästa spanska gräddlikör” – fram med barnasinnet.

Likör på tequila erkänner vi en viss fäbless för. Kanske det hänger samman med att spritbasen är uttalad, något som ger den extra edgen och får gräddlikören att sticka ut. Det är en likör vi gärna dricker i ensamt majestät, blott med en istärning med jordgubbssäsongen i raskt antågande så kan vi inte undanhålla er denna fullkomligt oemotståndliga drink:

Hard Strawberry Milkshake
6 cl Cream Heroes Strawberry
1 skopa bättre vaniljglass
5 färska jordgubbar
10 cl mjölk, 3%

Rengör jordgubbarna och skär dem i halvor. Häll samtliga ingredienser i en blender och mixa till önskad konsistens. Servera i ett hurricaneglas och garnera med jordgubbar.

Livets Goda om Cream Heroes Strawberry

Jodå, det saknas inte sötma i denna jordgubbslikör och visst är sliskfaktorn också hög. Men vi måste även tillstå att det är så in i bängen gott och underbart att läppja på, inte minst för att tequilan skänker den extra spänningen till likören, nyanserna. Tänk vaniljglass med jordgubbssylt, tänk gräddigt krämigt och visköst trögflytande, tänk sött, tänk tequila. Inte minst gillar vi hur den biter ifrån i eftersmaken. Den här läppjar vi på med stor förnöjsamhet under sommaren, gärna med en isbit i, gärna i en drink med mjölk och färska jordgubbar.

Cream Heroes Strawberry
Nr 55134 (200 ml) 17%, 79 kronor
Mexico

Till Systembolaget >>

RELATERAD LÄSNING