Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Livets Goda 22 Aug, 2019
Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland Single Malt varav två har fått mogna på mycket ovanliga fat. Tyvärr går bara en av dem att beställa hos Systembolaget, Cù Bòcan Signature för 549 kronor. De andra två Creation #1 och Creation #2 kommer att erbjudas till några få krogar i landet. Vilka är inte känt i skrivande stund.

Cù Bòcan har sedan julen 2005 varit ett pågående experiment som görs varje vinter då vattnet i den egna källan är perfekt för att göra en lättrökt högländsk single malt. Siktet är inställt på att prova hur olika fat kan kombineras och för att locka fram oväntade och ovanliga smaker. Vilka typer av fat Cù Bòcan ligger på är en väl förborgad hemlighet tills de lanseras, men det är troligt av vi kommer att få se en hel del ovanliga varianter de närmaste åren.

Cù Bòcan Signature, 549 kronor, artikelnummer 86504-01 på Systembolaget har mognat på bourbonfat, Oloroso sherryfat och amerikanska viteksfat. I en värld av hårdrökta whisky är Cù Bòcan Signature motsatsen. 


 

Cù Bòcan Creation #1 är ett spännande experiment där man låtit whiskyn mogna på två i whiskyvärlden ovanliga fat som tidigare innehöll det mörka ölet Black Isle Brewery Imperial Stout och det söta vitvinet Bacalhôa Moscatel De Setúbal.

Cù Bòcan Creation #2: om nummer ett är ovanlig är nummer två ovanligt kreativ. Den här whiskyn har legat på japanska shochufat och europeiska nya fat. Whiskyn beskrivs som livlig och smaken ska vara mycket ren med en blandning av rök och lime.

Cù Bòcan Signature släpps i Systembolagets beställningssortiment den 2/9
Pris: 549 kronor 
artikelnummer 86504-01


Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019

Scan lanserar sin bästa köttbulle någonsin

Mat och Restaurang Lagom till att vardag och rutiner dragit igång igen lanserar…
16 Sep, 2019

Saltå Kvarn lanserar nya ekologiska mellanmålsprodukter

Mat och Restaurang Saltå Kvarn vill förenkla för konsumenter att få i sig…
16 Sep, 2019

Renoveringarna som höjer värdet på bostaden

Övrigt Fyra av fem svenskar är villiga att betala extra för…
16 Sep, 2019

VegMe gör julbordsfavorit i vegansk tappning

Mat och Restaurang Allt fler svenskar efterfrågar ett grönare alternativ till sina klassiska…
16 Sep, 2019

Kronfågel: därför är kyckling framtidens mat

Mat och Restaurang Varannan svensk lider av klimatångest och sju av tio vill…
16 Sep, 2019

Gyllene veganbollar och gamla grödor bland höstens salladsnyheter

Mat och Restaurang Karljohansvamp, svenska äpplen, kål, majs och hirs! För den svenska…
16 Sep, 2019

Valio lanserar marknadens första laktosfria yoghurt utan tillsatt socker

Mat och Restaurang Nu blir Valio först med att erbjuda laktosfri yoghurt helt…
16 Sep, 2019

Upptäck Marabou Darkmilk – en helt ny chokladupplevelse

Övrigt Att Marabou kontinuerligt presenterar nya smakkombinationer är vida känt. I…
16 Sep, 2019

Amfora Vinbaren 111 - Vinbaren för amforaviner

Mat och Restaurang Vägg i vägg med persiska Shahrzad öppnade nyligen Amfora Vinbaren…
13 Sep, 2019

Wild Turkey Rare Breed - bourbon med fatstyrka

Whisky och Bourbon Wild Turkey Rare Breed är en bourbonwhiskey på naturlig fatstyrka.…
13 Sep, 2019

Vinkylen – var ska den stå?

Vin Att låta ett vin lagras gör som bekant att det…
13 Sep, 2019

Pågens Grötbröd

Mat och Restaurang Pågens nyckelhålsmärkta grötbröd med ”tugg” är en modern tolkning av…
13 Sep, 2019

Skånemejerier lanserar ”Allerum Gold”

Mat och Restaurang Skånemejerier utökar nu sitt sortiment av långlagrade ostar med ”Allerum…
13 Sep, 2019

”Crème de”: Bredbar fransk ost med smaker av Brie, Tryffel och Chèvre

Mat och Restaurang Président lanserar nu ”Crème de”, ett helt nytt sortiment av…
13 Sep, 2019

En god nyhet för tarmhälsan

Övrigt Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri…
13 Sep, 2019

Världspremiär från djävulens källare

Vin Diablo Black produceras av chilenska Concha y Toro och är…
13 Sep, 2019
Artikelarkivet