Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Livets Goda 19 Sep, 2019
Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var en av årets finalister i succéprogrammet ”Sveriges mästerkock”. De tre nya rätterna har smaker från Asien och består av Chicken Pad Thai, Chicken Panang och Chicken Teriyaki.

Wichudaporn Chaiyasaeng introducerar nu thailändska smaker i köket i Källby. Rätterna är utvecklade och tillagade från grunden tillsammans med Dafgårds.

- Ända sedan jag var liten har jag stått bredvid min mamma i köket. Det är hon som har lärt mig allt om thailändsk matlagning, där bra råvaror och mycket smak är det allra viktigaste. De nya rätterna har jag tillsammans med Dafgårds lagat från grunden i deras stora kök i Källby– allt för att du ska få en smakupplevelse av Asien på bara några få minuter, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.

Dafgårds utvecklar ständigt nya produkter och produktkategorier för att bredda sortimentet och attrahera nya kundgrupper. Produkterna som Dafgårds och Wichudaporn har tagit fram är de enda i nuvarande sortiment med asiatisk inriktning.

- Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Wichudaporn. Smaksinnet är hennes styrka och nu med de nya asiatiska rätterna kan vi erbjuda våra kunder en smakupplevelse i ett nytt produktsegment. För oss på Dafgårds är det viktig att ständigt utvecklas och utmana oss själva och därför ser vi med spänning fram emot hur de här rätterna ska tas emot, säger Magnus Dafgård.

Information om de nya rätterna:

Chicken Pad Thai 350g:
Thailändsk Pad Thai med kycklingfilé, äggnudlar och grönsaker.

Chicken Panang 350g:
Panangcurry med kycklingfilé, bambuskott och en mix av basmati- och svart ris.

Chicken Teriyaki 350g:
Kycklingfilé i teriyakisås med äggnudlar, sesamfrö och broccoli.

 

Samtliga rätter finns nu att köpa i dagligvaruhandeln. Ca. pris i butik 35 kr.


Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet