Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Livets Goda 19 Jun, 2018
Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets Stora Bordeauxprovning - den 5 september på Solliden i Stockholm. Den här gången med fokus på årgång 2017 och jämförande äldre årgångar. – I år hoppas vi kunna ha mer fler egendomar än någonsin tidigare. Intresset för det här eventet har bara ökat år efter år och fler och fler slott står på kö för att vara med, säger Winefinders VD Alex Tengvall.

Förra året var det största eventet någonsin med drygt 40 egendomar och 600 besökare. I år siktar man alltså på att utöka ytterligare så att totalt omkring 50 slott, inklusive namn som Cos d'Estournel, Léoville Las Cases och de båda Pichon-slotten, är representerade. Dessutom återkommer förra årets nyhet - middagen efter provningen - där egendomarna bjuder på äldre årgångar ur magnum- och dubbelmagnumbuteljer. En middag som säljs separat - och där köpare av primörårgången 2017 får förtur.  

– Förra året var första gången vi öppnade upp middagen efter provningen för 100 av våra bästa Bordeauxkunder. Det var en otrolig succé där man i lugn och ro kan sitta ner och prata med vinmakarna och prova äldre årgångar. Det vill vi förstås göra om även i år, säger Alex Tengvall. 

Provningen äger rum onsdagen den 5 september på Restaurang Solliden i Stockholm. Som vanligt inleds kvällen med en bransch- och journalistprovning följt av en provning som är öppen för alla som köpt biljett. 

Efter två otroligt upphaussade årgångar så har frågetecknen varit något fler kring 2017 - en årgång som drabbades hårt av frost. 

– Man ska komma ihåg att de flesta av de bästa på vänstra stranden klarade sig nästan helt oskadda från frostens härjningar och många av vinerna som vi provade på primörprovningarna i april var lysande. Klassiska i stilen. Det är inte några fläskiga kraftpaket utan mer balanserade, med lägre alkohol och fin frukt, säger Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren.

Eventet pågår mellan 16 och 19.30. Journalister, vinskribenter och sommelierer kommer att kunna prova vinerna preliminärt från klockan 15 (en särskild inbjudan kommer att gå ut till branschfolk).

Så se till att spara datumet i din kalender så att du inte missar möjligheten att få en unik bild av Bordeaux 2017. Biljettförsäljningen pågår redan på winefinder.se.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse genom att maila till Wine Teamets Magnus Ericsson!


Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018

Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning…
12 Sep, 2018

Glenmorangie Beyond the Cask 2018 surfar vidare på framgångsvågen

Whisky och Bourbon I Glenmorangies senaste samarbete för projektet Beyond the Cask 2018…
17 Aug, 2018

​Brittisk öl-lobbyist lovordar skånska hantverksbryggerier

Whisky och Bourbon James Calder, kommunikationschef på SIBA som representerar oberoende hantverksbryggare i…
11 Sep, 2018

I Fokus: Trimbach - en alsacisk kulturinstitution

Vin Premium Vinproducenter sedan 1626, familjeägt och inne på trettonde generationen. Få…
11 Sep, 2018
Artikelarkivet