Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Livets Goda 19 Jun, 2018
Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets Stora Bordeauxprovning - den 5 september på Solliden i Stockholm. Den här gången med fokus på årgång 2017 och jämförande äldre årgångar. – I år hoppas vi kunna ha mer fler egendomar än någonsin tidigare. Intresset för det här eventet har bara ökat år efter år och fler och fler slott står på kö för att vara med, säger Winefinders VD Alex Tengvall.

Förra året var det största eventet någonsin med drygt 40 egendomar och 600 besökare. I år siktar man alltså på att utöka ytterligare så att totalt omkring 50 slott, inklusive namn som Cos d'Estournel, Léoville Las Cases och de båda Pichon-slotten, är representerade. Dessutom återkommer förra årets nyhet - middagen efter provningen - där egendomarna bjuder på äldre årgångar ur magnum- och dubbelmagnumbuteljer. En middag som säljs separat - och där köpare av primörårgången 2017 får förtur.  

– Förra året var första gången vi öppnade upp middagen efter provningen för 100 av våra bästa Bordeauxkunder. Det var en otrolig succé där man i lugn och ro kan sitta ner och prata med vinmakarna och prova äldre årgångar. Det vill vi förstås göra om även i år, säger Alex Tengvall. 

Provningen äger rum onsdagen den 5 september på Restaurang Solliden i Stockholm. Som vanligt inleds kvällen med en bransch- och journalistprovning följt av en provning som är öppen för alla som köpt biljett. 

Efter två otroligt upphaussade årgångar så har frågetecknen varit något fler kring 2017 - en årgång som drabbades hårt av frost. 

– Man ska komma ihåg att de flesta av de bästa på vänstra stranden klarade sig nästan helt oskadda från frostens härjningar och många av vinerna som vi provade på primörprovningarna i april var lysande. Klassiska i stilen. Det är inte några fläskiga kraftpaket utan mer balanserade, med lägre alkohol och fin frukt, säger Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren.

Eventet pågår mellan 16 och 19.30. Journalister, vinskribenter och sommelierer kommer att kunna prova vinerna preliminärt från klockan 15 (en särskild inbjudan kommer att gå ut till branschfolk).

Så se till att spara datumet i din kalender så att du inte missar möjligheten att få en unik bild av Bordeaux 2017. Biljettförsäljningen pågår redan på winefinder.se.

Du kan redan nu anmäla ditt intresse genom att maila till Wine Teamets Magnus Ericsson!


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018

10 platser kvar till choklad- och portvinsprovning med Duane Dove och Fonseca

Vin Vad passar årstiden bättre än att lära sig allt om…
12 Nov, 2018
Artikelarkivet