Hem NyheterVinnyhet Dags för årgång 2019 av Westhofener Riesling Erste Lage i begränsad upplaga

Dags för årgång 2019 av Westhofener Riesling Erste Lage i begränsad upplaga

av Livets Goda

Den 20:e oktober släpps Weingut Wittmanns hyllade Westhofener Riesling Erste Lage, som under ett flertal år köpts in i begränsad kvantitet av Systembolaget. Nu släpps årgången 2019 av vinet med varunr: 92881-01 | pris: 249 kr | alk. 12,5% VOL | 750 ml. Systembolaget har köpt in 2 400 flaskor som kommer att distribueras till ett flertal butiker runt om i landet.

Westhofener Riesling är klassad som VDP Aus Ersten Lage och druvorna är hämtade från de bästa Premier Cru-lägena i Westhofen. Efter den manuella skörden har musten fått jäsa på stora ekfat innan vinet sedan lagrats en kortare tid innan buteljeringen i juli 2020. Weingut Wittmann ligger i den lilla byn Westhofen i regionen Rheinhessen och räknas till en av regionens främsta producenter. Wittmann har praktiserat ekologist jordbruk i många år och samtliga av deras viner är ekologisk certifierade. 2019 Westhofener Riesling Erste Lage har fått höga 92-93 poäng av Wine Advocate.

Årgång 2019 var en utmanande årgång för vinproducenterna i Rheinhessen. Det ombytliga vädret gjorde att arbetet ute i vingården var oerhört viktig. Wittmann skördade samtliga sina vingårdar för hand vilket är en bidragande orsak till deras framgång med vinerna från årgång 2019.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING