Hem NyheterVinnyhet Dags för den mousserande glöggen Glöet!

Dags för den mousserande glöggen Glöet!

av Livets Goda

Glöet har tagit Sverige med storm och den vansinnigt populära mousserande glöggen har inför den här säsongen blivit till tre då den röda och vita varianten fått sällskap av en version på orange vin. Livets Goda har säsongsenligt provat glöggsortimentet och sätter med detta dryckestips den röda Glöet i fokus.

Glögg och julmust är två ikoner med närmast sakralt status i Sverige och bägge är såklart starkt länkade med adventsfirande samt mörkrets och vinterns inträde med julen som dess absoluta höjdpunkt. Vårt förhållande till dessa klassiker har varit konservativt men att det rått nyfikenhet var det ingen tvekan om när Glöet för några år sedan nådde Sverige. Mousserande glögg var inte bara innovativt – drycken var dessutom fräsch och med avsevärt lägre sockerhalt samtidigt som den gav ett mer festligt intryck.

Inför årets glöggsäsong har vi återigen bland annat provat den röda Glöet som numera återfinns i de flesta av landets systembolagsbutiker.

Livets Godas intryck av Glöet Sparkling Glögg

Klassikern står sig väl även denna säsong och här bjuds det tydliga glöggkryddor i såväl doft som smak, uppbackat av apelsinskal och röda bär. Kryddnejlika, ingefära, kanel, vanilj och russin lierar sig fint med rödvinsbakgrunden, apelsinfruktigheten och de livliga bubblorna. Sötman är definitivt där men vi har ett fräscht rödvinssyrligt avslut som för tankarna mot Sangria och en pigg apelsintwist.

Glöet Sparkling hittar du i mer eller mindre samtliga systembolagsbutiker. En flaska (750 ml, 11%) kostar 99 kronor och har artikelnummer 77160. Sockerhalten landar på 9,1 gram per 100 ml vilket är avsevärt lägre än de flesta standardglögg.

Till Glöet Sparkling på Systembolaget HÄR >>>  

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING