”Nytt för i år är att det kommer finnas en mikrobryggarbar, där de allra minsta bryggerierna är samlade. Målsättningen för i år har varit att få så många små bryggerier och destillerier som möjligt med, vilket de också lyckats med. Liksom förra året, kommer det även att finnas en cigarrlounge inne på festivalområdet. Ett unikt tillfälle att avnjuta dryck och cigarr i offentlig miljö. För de besökare som vill fördjupa sig i en enskild produkt finns möjlighet att boka in sig på någon av skolorna eller provningarna som hålls i separata lokaler tillsammans med duktiga föreläsare för att i lugn och ro kunna avsmaka produkten. Mässans kunniga utställare dukar upp med allt från hantverksmässigt tillverkad öl och whisky till snaps, cigarrer och rom. Hos utställarna kan besökarna smaka, dofta, njuta samt prata dryck. De besökare som vill utmana sina vänner kan spela boule eller shuffleboard i pauserna mellan provandet. Malmö boulebar kommer att bygga upp två boulebanor och Interpool tar med sig två shuffleboards. Tillsammans med Daniel Pembert, som tillhör Skåne Kulinar tävlade i Mat-VM 2014 och kommer tävla i Mat-OS 2016, kommer mässan ha ett stort utbud av restauranger på mässan. I restaurang Forest kommer det vara bordsservering med skånskinspirerad meny. För den som hellre vill ta något snabbt, vällagat och läckert i bistromiljö finns mattorget som erbjuder fisk & skaldjur eller nordiska smaker. Om festivalen Tid: 13 mars fredag kl. 15.00-22.00 14 mars lördag kl. 12.00-21.00 Plats: Malmömässan, Mässgatan 6 Inträde: 230 kr inklusive 2 st Spiegelau provningsglas. Kuponghäften för provning av dryck 150 kr st. Hemsida: www.mowfestival.se”
817