Dags för vårens mat- och dryckesevent

Livets Goda 21 Feb, 2019
Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och vårens största – mat- och dryckesevent på Stockholmsmässan: Malt, Mat & Destillat. Den urbana mat- och dryckeskulturen står i centrum för detta gastronomiska event som vänder sig till den kräsne konnässören såväl som till dig som vill ha en kul och kulinarisk upplevelse tillsammans med kompisgänget.


Malt, Mat & Destillat är Stockholms ”nya” öl- & whiskymässa, men rymmer mycket mer än så. Den vänder sig både till finsmakaren som vill fördjupa sina kunskaper och delta i provningar, men erbjuder också ett exklusivt afterwork-alternativ – mässan stänger först klockan 23.00 på öppningsdagen fredag 29 mars. Utställarna är producenter, importörer och återförsäljare av öl, sprit, cigarrer, mat och allehanda delikatesser. Här är ett axplock av allt som erbjuds:

Sveriges bästa food trucks 
Irvin’s BBQ, Fred’s Food Truck och Phil’s Burger är några av Sveriges bästa food trucks och de kommer alla tre att finnas på plats på Malt, Mat & Destillat. Ett speciellt område där besökarna i en avslappnad atmosfär kan njuta av det bästa inom street food. Detta är ett samarbete med Stockholmsmässans populära event Sthlm Street Food som hålls i Kungsträdgården i september varje år. Även Kaffemoppen är på plats och serverar kaffe till avecen.

Traditionell öl i modern tappning
Nya ölbryggerier poppar ständigt upp och på Malt, Mat & Destillat kan den öl-intresserade provsmaka hela åtta småbryggeriers unika sortiment. För den extra intresserade ordnas även provningar där man får lära sig grunderna om öl: Vad är en IPA? Finns det spontanjäst öl? Är det någon skillnad mellan pilsner och lager? 
De åtta småbryggerier som ställer ut är: Råå Bryggeri, Brygghuset Finn, Remmarlövs gårdsbryggeri, Eskilstuna Ölkultur, Odd Island Brewing, Gamla Enskede Bryggeri, Telge Bryggeri och Jämtlands bryggeri. Fler kan tillkomma.

Cigarrlounge
Men det är inte bara dryck och mat som man kan smaka, dofta och prova – vi erbjuder också en cigarrlounge i ett anslutande utomhustält där de som vill kan njuta av en god cigarr. Cigarrloungen anordnas i samarbete med Brobergs tobak.

Mat, Malt & Destillat arrangeras av Stockholmsmässan och Taste Events. Eventet, som är en mötesplats för alla genuint mat- och dryckesintresserade, går av stapeln 29-30 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

För mer information besök https://maltmatdestillat.se 

Du har väl inte missat Whisky & Bourbons Specialutgåva: Jura & Bushmills

Du som är Premiummedlem laddar ner utgåvan >>> HÄR

Är du ännu inte Premiummedlem? 
Läs mer om Premium, vad som ingår och hur du går tillväga för att skaffa dig Premium >>> HÄR


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet