Dags för vårens mat- och dryckesevent

Livets Goda 21 Feb, 2019
Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och vårens största – mat- och dryckesevent på Stockholmsmässan: Malt, Mat & Destillat. Den urbana mat- och dryckeskulturen står i centrum för detta gastronomiska event som vänder sig till den kräsne konnässören såväl som till dig som vill ha en kul och kulinarisk upplevelse tillsammans med kompisgänget.


Malt, Mat & Destillat är Stockholms ”nya” öl- & whiskymässa, men rymmer mycket mer än så. Den vänder sig både till finsmakaren som vill fördjupa sina kunskaper och delta i provningar, men erbjuder också ett exklusivt afterwork-alternativ – mässan stänger först klockan 23.00 på öppningsdagen fredag 29 mars. Utställarna är producenter, importörer och återförsäljare av öl, sprit, cigarrer, mat och allehanda delikatesser. Här är ett axplock av allt som erbjuds:

Sveriges bästa food trucks 
Irvin’s BBQ, Fred’s Food Truck och Phil’s Burger är några av Sveriges bästa food trucks och de kommer alla tre att finnas på plats på Malt, Mat & Destillat. Ett speciellt område där besökarna i en avslappnad atmosfär kan njuta av det bästa inom street food. Detta är ett samarbete med Stockholmsmässans populära event Sthlm Street Food som hålls i Kungsträdgården i september varje år. Även Kaffemoppen är på plats och serverar kaffe till avecen.

Traditionell öl i modern tappning
Nya ölbryggerier poppar ständigt upp och på Malt, Mat & Destillat kan den öl-intresserade provsmaka hela åtta småbryggeriers unika sortiment. För den extra intresserade ordnas även provningar där man får lära sig grunderna om öl: Vad är en IPA? Finns det spontanjäst öl? Är det någon skillnad mellan pilsner och lager? 
De åtta småbryggerier som ställer ut är: Råå Bryggeri, Brygghuset Finn, Remmarlövs gårdsbryggeri, Eskilstuna Ölkultur, Odd Island Brewing, Gamla Enskede Bryggeri, Telge Bryggeri och Jämtlands bryggeri. Fler kan tillkomma.

Cigarrlounge
Men det är inte bara dryck och mat som man kan smaka, dofta och prova – vi erbjuder också en cigarrlounge i ett anslutande utomhustält där de som vill kan njuta av en god cigarr. Cigarrloungen anordnas i samarbete med Brobergs tobak.

Mat, Malt & Destillat arrangeras av Stockholmsmässan och Taste Events. Eventet, som är en mötesplats för alla genuint mat- och dryckesintresserade, går av stapeln 29-30 mars på Stockholmsmässan i Älvsjö.

För mer information besök https://maltmatdestillat.se 

Du har väl inte missat Whisky & Bourbons Specialutgåva: Jura & Bushmills

Du som är Premiummedlem laddar ner utgåvan >>> HÄR

Är du ännu inte Premiummedlem? 
Läs mer om Premium, vad som ingår och hur du går tillväga för att skaffa dig Premium >>> HÄR


Vinn en annorlunda resa till whiskyns hemland

Whisky och Bourbon Nu har du och tre vänner chansen att vinna en…
24 May, 2019

Göteborg är en av världens bästa matdestinationer

Mat och Restaurang National Geographic har listat 2019 års bästa matdestinationer i världen.…
24 May, 2019

Åter i lager - Clarendelle Rouge 2015, 92p

Vin För tredje gången på kort tid så har detta smått…
23 May, 2019

Nu öppnar världens minsta McDonald’s

Mat och Restaurang I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina…
22 May, 2019

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En…
21 May, 2019

Kiviks Musteri skriver under hållbarhetsmanifest

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri är ett av de 41 företag inom livsmedelsindustrin…
21 May, 2019

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019
Artikelarkivet