Dags för World Class Bartender of the Year 2011

Livets Goda 10 Feb, 2011
Övrigt För tredje året i rad hålls snart för barmästarnas Oscarsgala, världsmästerskapet i drinkblandning, denna gång i indiska Delhi.
"World Class Bartender of the Year är en global tävling som hyllar världens alla barmästares hantveksskicklighet. Uppskattningsvis kommer cirka 10.000 deltagare från 39 länder att delta, bara de bästa går till finalen i Delhi. Barmästare från de mest etablerade och prestigefyllda barerna runt om i världen kommer att skaka, röra och hälla sig igenom de olika tävlingsmomenten. Bland domarna finns barkändisar såsom Salvatore Calabrese, Dale de Groff och Peter Dorelli. Som coach för finalisterna har 2010 års vinnare, Erik Lorincz, bartender på Savoy i London rekryterats. Dryckesjätten Diageo som sponsrar tävlingen, motiverar valet av Indien som plats för finalen med att Asia Pacificmarknaden leder det globala välståndet för närvarande. – Indien går i spetsen för lyxvarubranschen, säger företagets marknadschef Andrew Fell. Vi har en fantastisk portfölj av lyxvarumärken för att möta efterfrågan från den växande cocktailkulturen i öst. Antalet stora barer som finns i denna stora, pulserande, internationella stad ökar hela tiden, fortsätter han och syftar på Delhi. De barmästare som går till final kommer att få skapa drinkar med några av de finaste spritsorterna ur Diageos portfölj. Vinnaren kommer att bli ett erkänt namn inom spritvärlden som den bästa bartendern i världen. – World Class ger bartendern en plattform där det är möjligt att verkligen visa upp sina kunskaper, färdigheter och kreativa sinne., säger Erik Lorincz som vann förra året. – 2010 års final i Aten var en ”once in a lifetime” - upplevelse. Jag träffade några av de största namnen i branschen, upptäckte nya tekniker och ingredienser och fick också många nya vänner. Jag har rest över hela världen och har fått publicera min egen cocktail bok. "" För mer information se http://www.weareworldclass.com/"

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet