Hem NyheterNyhet WB Dalmore släpper sällsynt single malt-whisky lagrad i 51 år

Dalmore släpper sällsynt single malt-whisky lagrad i 51 år

av Livets Goda

I dag släpper Dalmore en sällsynt 51-årig single malt, en mästerligt komponerad whisky som har fått mogna och utvecklas i några av världens finaste fat under ett halvt århundrade.

Dalmore 51 YO

Utgåvan är begränsad till 51 vackra kristallkaraffer som var och en levereras i en exklusiv, högglansig trälåda. Den här unika buteljeringen kommer att finnas tillgänglig hos utvalda återförsäljare och på travel retail-marknaden från och med februari.

Lanseringen är Dalmores första under det nya decenniet, och den speglar destilleriets pionjärsanda såväl som dess gedigna 180-åriga tradition.

Whiskyn levereras i en exklusiv karaff utsmyckad med en kristallkork och den ikoniska ”kungliga” hjorten med tolv taggar i sterlingsilver – en hyllning till Dalmores kungliga arv. Varje karaff presenteras i en handtillverkad, högglansig låda av svart platanträ som är lika sofistikerad som drycken den innehåller.

Richard Paterson, Master Distiller på Dalmore, säger:
Dalmores 51-åriga whisky är en utsökt single malt med ett sällsynt djup. Det har varit ett rent nöje att få se den mogna under över femtio år. Jag tänker alltid på framtiden och överväger noggrant hur varje destillering kommer att utvecklas när jag flyttar vår whisky till nytt trä för att ge den en magisk slutlagring. Dalmores 51-åriga whisky är ett utmärkt exempel på detta.

Den 51-åriga whiskyn påbörjade sin mognadsprocess i begagnade bournbonfat och fördelades därefter på first fill-bournbonfat och exklusiva fat som tidigare lagrat Colheitaport av årgång 1938 respektive Matusalemsherry. Som ett sista steg i processen återförenades spriten i noggrant utvalda bourbonfat, vilket visar på hur högt Dalmore värdesätter det heliga fatet.

Richard Paterson, som har varit den kreativa kraften bakom Dalmore i över femtio år, blev en del av företaget 1970. Han är känd för sin makalösa förmåga att välja ut fat och skapar unika uttryck med hjälp av fantastiska fat från världens främsta bodegor och vinmakare.

Sedan slutet av 2019 firar Dalmore 180 år – en milstolpe som kommer att uppmärksammas genom en rad spännande lanseringar och evenemang under året.

Dalmores 51-åriga single malt finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare och på travel retail-marknaden världen över till ett rekommenderat pris på 55 000 brittiska pund.

Mer information finns på www.thedalmore.com.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING