Daniel Boulud skapar en skräddarsydd Dalmore whisky

“Den skräddarsydda whiskyn, vilken heter Dalmore Selected by Daniel Boulud, kommer exklusivt att finnas tillgänglig på en handfull av Daniels uppskattade restauranger i New York så som Café Boulud, Boulud Sud och den Michelinbelönade Daniel – vilken i flera år har legat med på listan i the World’s 50 Best Restaurants Bouluds företag, The Dinex Group, som också driver också flertalet restauranger runtom i världen, inkluderat Bar Boulud i London och NY, DB Bistro Moderne i Singapore, arbetade tillsammans med Dalmores master blender Richard Paterson för att välja ut de tre olika single malt, vilken whiskyn består av. Den här speciella Dalmore´n, som är buteljerad på en styrka om 44 procent, har skapats från whisky som mognat i muscatel, madeira och portfat, vilket ska ge whiskyn en genomgående mörk chokladton, tillsammans med en fikon och kolasmak. “”Det finns definitivt en koppling mellan en master blender och en mästerkock””, säger Boulud som planerar att skapa en “”upplevelse”” av matchande rätter för att på bästa vis komplettera whiskyn. “”Folket som kommer hit till Daniels underbara restauranger i New York är ute efter något speciellt, de vill ha det bästa, och jag hoppas att kombinationen av våra kvalitéer kommer matcha och viktigare än så, uppskattas av de många kräsna gästerna”” tilllägger Paterson. Dalmore selected by Daniel Boulud kommer lanseras i april, med ett pris på runt 60 dollar per glas. Man tror att whiskyn kan komma att spridas vidare till fler restauranger om den visar sig bli en succé. Källa: The Spirit Business