Hem Vinvärlden Danska Michelinrestaurangen Formel B bestulna på vin för över 1 miljon danska kronor

Danska Michelinrestaurangen Formel B bestulna på vin för över 1 miljon danska kronor

av Christoffer Enquist

Mellan 50-60 flaskor vin, till ett värde över 1 miljon danska kronor, stals i söndags från Michelinkrogen Formel B efter ett inbrott. Tjuvarna tog sig in genom att slå sönder en vägg och stal “specifikt utvalda” viner.

Den inslagna tegelväggen

Ägarna Rune Amgild Jochumsen och Kristian Arpe-Møller säger att de fortfarande håller på att räkna ihop förlusterna exakt, men tror att mellan 50-60 flaskor av högt värde togs från restaurangen.

Bland annat så bestals man på; Domaine Leroy Romanée-Saint-Vivant Grand Cru 2014, Domaine de la Romanée-Conti Romanée-Conti Grand Cru 2014 och Domaine du Comte Liger-Belair La Romanée 2017. De uppskattar värdet på de bestulna vinerna till över 1 miljon danska kronor.

Arpe-Møller berättade för danska nyhetsbyrån Ritzau att tjuvarna först bröt sig in i en vinbutik intill restaurangen, innan de slog sig igenom tegelväggen in till vinkällaren källaren. Än sålänge finns ingen misstänkt för brottet, rapporterar den danska pressen.

Jochumsen och Arpe-Møller uppmuntrar användare av sociala medier att dela sitt inlägg i hopp om att någon kommer att känna igen de stulna vinerna.

”Vi är naturligtvis extremt ledsna och oroliga efter händelsen. Det är en nästintill oersättlig samling viner, som vi har byggt upp under flera år, som nu har försvunnit på en enda natt”, kommenterar ägarna och fortsätter.

“Om någon har någon information som kan vara användbart för utredningen, kontakta Köpenhamns polis eller oss.”

Källa: The Drinks Business

RELATERAD LÄSNING