Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Danskarna älskar semlor

Danskarna älskar semlor

av Livets Goda

Precis som i Sverige råder det just nu en hysterisk jakt i Danmark på var den godaste semlan går finna. Nu har även Burger King gett sig in i leken och på 10 olika hamburger-restauranger runt om i Danmark serverar nu hamburgerkedjan en ”semmel-burgare”.

Foto Richard Clark

Den svenska semlan, eller fastelavnsbolle som semlor heter i Danmark, har blivit en succé. Danskarna formligen älskar att äta semlor. Skillnaden mellan en svensk semla och i dansk fastelavnsbolle är att danskarna inte är lika traditionsbundna i hur och vad den ska innehålla. Inte heller i hur en semla ska se ut. Detta har medfört att det att varje café, bageri och konditori har sin variant och det råder ingen brist på kreativiteten hos de danska bagarna.

Nu har hamburgerkedjan Burger King i Danmark också gett sin in i leken och kommer sälja sin variant av semlan. Med en delad kardemummabulle, vispad grädde, marsipankräm och en brownie har de skapat en semla som påminner om en vanlig hamburgare i utseende. Den danska ”hamburger-semlan” kommer säljas fram till den 5 mars på 10 utvalda restauranger över hela Danmark.

Är man sugen på att testa olika danska semlor/fastelavnsbolle när man besöker Köpenhamn så har VisitCopenhagen självklart skapat en  lista på sin hemsida. I Aarhus vill man inte vara sämre. Här presenteras stans bästa semlor/fastelavnsbolle i en film på VisitAarhus Insta-konto.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING