Hem Nyheter Därför ska du köpa en stavmixer till ditt kök

Därför ska du köpa en stavmixer till ditt kök

av Livets Goda

Ett köksredskap som är riktigt mångsidigt så väl som praktiskt, det är en stavmixer. Den kan underlätta många olika matlagningsmoment. Köper du dessutom till tillbehör till din stavmixer så finns det en massa saker du kan göra med den.

Artikeln är i samarbete med kitchenlivingdining

En av stavmixerns största fördelar är dess mångsidighet. Den kan användas för en mängd olika uppgifter i köket, från att mixa soppor och smoothies till att göra puréer och såser. Den kan också användas för att vispa grädde och göra emulsionssåser som majonnäs.

En annan fördel är att till skillnad från en traditionell mixer eller matberedare, kan en stavmixer användas direkt i kastruller, skålar eller andra behållare.

Vad en stavmixer kan göra

Du kan göra en massa saker med din stavmixer. Till exempel kan du göra soppor och såser, direkt i grytan! Du kan även göra olika smoothies och drycker. Det är bara att mixa frukter, grönsaker och andra ingredienser.

En stavmixer är även idealisk för att göra puréer av grönsaker, frukt och andra livsmedel, vilket gör den perfekt för att förbereda hemlagad barnmat.

Med rätt tillbehör kan en stavmixer vispa grädde, äggvitor och andra ingredienser samt skapa jämna och stabila emulsioner som majonnäs och aioli.

Tillbehör som finns till stavmixers

En del stavmixers kommer med en del tillbehör, andra finns att köpa till. Det finns bland annat visptillbehör. Med den kan du använda din stavmixer som en elvisp, vilket är användbart för att vispa grädde, äggvitor och andra lättare blandningar.

Det finns även hackare, som då blir som en liten matberedartillsats som kan hacka nötter, örter, lök och andra ingredienser snabbt och effektivt.

Många stavmixers kommer med en mätkopp som är perfekt anpassad för att mixa mindre mängder av ingredienser. Den är också bra för att mäta upp vätskor och torra ingredienser.

Vissa modeller har ett speciellt tillbehör för att göra extra släta puréer, vilket är användbart för barnmat och andra fina blandningar.

RELATERAD LÄSNING