Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Därför väljer Bockholmengruppen att ställa krav på kycklingbranschen

Därför väljer Bockholmengruppen att ställa krav på kycklingbranschen

av Livets Goda

Idag lever kycklingar i Sverige under hemska förhållanden innan de slaktas efter bara 35 dagar. Det här är något som Bockholmengruppen nu väljer att ta ställning mot, genom att anta European Chicken Commitment.

Mathias Pilblad från Bockholmengruppen

Bockholmengruppen har flera restauranger runt om i Stockholm, bland annat Bockholmen Hav & Restaurang, Djurgårdsbrunns Värdshus, Nybrogatan 38 Kvarterskrog & Barservering, Spanjorskan, Paraden Kvarterskrog & Barservering samt Österlånggatan 17 Bar & Kvarterskrog.

– Med så många restauranger kommer också ett ansvar för den maten som serveras. Det är också något som Bockholmengruppen väljer att ta, vilket förstås är väldigt glädjande, säger Karolina Ideböhn som arbetar med företagsrelationer på Djurens Rätt.

Efter samtal med Djurens Rätt beslutade krögaren Mathias Pilblad med kollegor att Bockholmengruppen skulle arbeta enligt European Chicken Commitment – och detta så fort som möjligt. Istället för att som målsättning att ha ställt om till 2026, som många andra företag, är Bockholmengruppens mål att införa riktlinjerna redan 2021.

– Vi har aldrig slagit oss på bröstet för att rädda världen, men att arbeta med European Chicken Commitment är ett enkelt sätt att skillnad som syns, både för mig som krögare, men också för gästen och för kycklingarna. Jag tror att alla kommer att arbeta utefter European Chicken Commitment inom en snar framtid, att se till helheten är något som blir viktigare och viktigare, säger Mathias Pilblad

European Chicken Commitment innebär bland annat att kycklingarna får mer plats att röra sig på, att kritiserade slaktmetoder avvecklas och att kycklingarna ska vara så kallade långsamväxande. I dagsläget får kycklingarna bara leva i 35 dagar innan de slaktas, under den tiden har de ökat sin vikt med hela 5 000 procent vilket leder till stora hälsoproblem. Fler kycklingar ska också ha möjlighet till utevistelse, vilket mindre än 1 procent av kycklingarna har idag.

Om ditt företag, likt Bockholmengruppen, vill anta European Chicken Commitment och hjälpa djuren – hör av dig till:
Karolina Ideböhn, företagsrelationer
karolina.idebohn@djurensratt.se, 08-555 914 15

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING