Datum för Årets Kock 2019

Livets Goda 5 Feb, 2019
Mat och Restaurang Det är dags för Sveriges främsta kockar att på allvar börja planera sin ansökan till Årets Kock 2019 - SM i professionell matlagning.


Ludwig Tjörnemo finalist Årets Kock 2018, Fotograf: Gustaf Månsson

Årets Kock – SM i professionell matlagning, är öppen för professionella kockar som vill mäta sig med de främsta.

Tävlingen består av tre delar:

  • Ansökan där inskickade recept bedöms helt anonymt.
  • Ett kval där de tävlande lagar upp sitt inskickade recept samt ställas inför ytterligare prov i yrket, t.ex. att tillaga en rätt baserad på en hemlig råvarukorg.
  • Och sist en final där finalisternas matlagning, kunskap, erfarenhet och nerver återigen sätts på prov under ett flertal tävlingsmoment inför en jury med högt ställda krav.

Vinnare blir svensk mästare i professionell matlagning – Årets Kock 2019.

– Jag hoppas att ni i branschen stöttar era duktiga kollegor som är nyfikna på tävlingen och att du som krögare pushar dina anställda att söka. För vissa är siktet redan inställt, men ibland behövs det en push för att våga satsa. Vi hoppas få se både tidigare tävlande och nya ansikten bland de sökande i år och att även fler kvinnor tar chansen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock. 

Datum och plats

  • 6 maj 2019. Anmälan öppnar kl. 09.00 på www.aretskock.se.
  • 17 maj 2019. Anmälan stänger kl. 23.59.
  • 23 maj 2019. Kockarna som tagit sig till kvalet presenteras.
  • 12–13 juni 2019. Kvaltävling på Stockholms Hotell- och Restaurangskola i Stockholm.
  • 12-13 sept. 2019. Final på Annexet i Stockholm.

Vem kan tävla?

Alla som uppfyller grundkriterierna är välkomna att ställa upp i Årets Kock.

  • Tävlanden ska fylla eller ha fyllt minst 23 år det år som tävlingen genomförs.
  • Tävlanden ska vara svensk medborgare (eftersom det är en SM-titel).
  • Tävlanden ska vara en professionellt verksam kock.

Följ oss på Instagram och Facebook för löpande information om årets tävling. All information samlas också på www.aretskock.se.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Glen Moray Classic Peated - ytterst kvalitativ och välsvarvad whisky

Whisky och Bourbon Glen Moray Classic Peated Single Malt har legat på bourbonfat…
26 Apr, 2019

Årets första frilandsodlade färskpotatis

Mat och Restaurang Årets första frilandsodlade färskpotatis skördades kl 11.00 idag. Potatisodlare Jonas…
25 Apr, 2019

Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019
Artikelarkivet