David Stewart firar 50-år med Balvenie – släpper jubileumswhisky och lanserar samtidigt whisky med karibisk touch

”David Stewart har arbetat för Balvenie sedan 1962 och utsågs till malt master 1974. Vid skapandet av Balvenie Doublewood 17 YO använde han en metod som kommit att bli hans signum, single malt finishing, vilket innebär att whiskyn först lagras i amerikanska ekfat som gör whiskyn mjuk och rund, för att sedan flyttas till europeiska sherryfat vilket tillför ett kryddigt djup. – Utöver den kryddiga honungskaraktär som även kännetecknar Balvenie Doublewood 12 years är Balvenie Doublewood 17 years också slående fyllig med mycket vanilj, en hint av grönt äpple samt karamell, säger David Stewart. Balvenie Doublewood 17 years old finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från den 1 mars och kostar 899 kronor. Artikelnumret är 85165. Caribbean Cask Den 1 mars lanseras även Balvenie Caribbean Cask i Systembolagets beställningssortiment. Det är en 14-årig skotsk single malt som slutlagrats i karibiska romfat i nio månader. – Balvenie Caribbean Cask är rik och rund där Balvenies karakteristiska vaniljnoter möter karamell, en frisk fruktighet samt en lång, mjuk och varm eftersmak. Jag tycker att smaken för tankarna till Karibiens varma och soliga klimat, säger David Stewart. För en flaska Balvenie Caribbean Cask 14 YO (art.nr 85288) får man betala 599 kronor. Det fullständiga sortimentet från Balvenie på Systembolaget finner ni här.