Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang De kan vinna Mack-SM 2021

De kan vinna Mack-SM 2021

av Livets Goda

Vem gör Sveriges bästa macka? Det gör åtta av landets bästa mack-makare upp om under finalen i Mack-SM 2021. Som alltid kommer det bjudas på stor kreativitet och inspiration när finalisterna under hård tidspress ska presentera sina nytänkande och goda mackor för juryn. Årets final går av stapeln den 10 november på Stockholmsmässan.

Livets Goda på Instagram: @livetsgoda_magazine – följ oss du med!

Fotograf: David Thunander

Vad sägs om en macka gjord av jordärtskocksbröd med hasselnötssmör, prästostcremé toppad med sötsyrliga blåbär? Eller varför inte ett grillat levainbröd med dragonsmör, fluffig potatismousse med en varmrökt makrillfilé ovanpå? Under Mack-SM tas svängarna ut rejält och här bjuder finalisterna på stor inspiration, nya trender och kreativitet. Mackan har under de senaste åren blivit ett naturligt, hållbart och matigt inslag både på restaurangers och caféers menyer.

– I Mack-SM får mackan åter den plats den verkligen förtjänar! Under det senaste året med mycket hemarbete har den enklare lunchmackan blivit ett naturligt inslag i de svenska hemmen, men nu kan vi åter gå ut och njuta av riktigt bra mackor med hög klass och nya fina smaker. I årets upplaga kommer finalisterna bjuda på massor av inspiration kring hur mackan kan bli ett riktigt gott, nyttigt och hållbart inslag på svenskarnas lunchtallrik framöver, säger Martin Lundell, vd på Sveriges bagare & konditorer som arrangerar tävlingen.

Under finalen ska finalisterna skapa 20 mackor på endast 45 minuter, vilket under tidigare finaler skapat stor dramatik för såväl deltagare som åskådare. Allt förutom brödet och eventuellt protein som kött, fisk eller fågel tillreds och skapas på plats från grunden. På grund av de tidigare restriktionerna för folksamlingar och den inställda mässan kommer finalen den 10 november kunna följas på plats av en begränsad publik och media. Övriga mackintresserade kan se en sammanfattning och prisutdelningen som sker i live-sändning på www.macksm.se den 10 november kl. 15.00. Här kommer den stora publiken som vanligtvis samlas på plats kunna se de åtta finalisterna göra upp om SM-titeln.

Här är årets tävlingsbidrag och finalister i Mack-SM 2021

”Caesarish” av Jennie Wester, K-märkt, Stockholm

”Mak-grill” av Anders Svensson, Bageriet Sjöstrands, Munka-Ljungby

”Höstdröm på rostat dinkel”, Michaela Andersten, frilansande bagare, Rotebro  

”Återbrukaren” av Marica Lundberg, Estvalls Bageri & Konditori, Moheda

”Kejserligt” av Annica Brännborn, Ica Maxi i Kristianstad

”Oh my sweet deer” av Liv Johansson, Kaffestugan i Böda, Öland

”En glimt av hösten” av Veronica Vikström, Bageri Kardemumma, Täby

”Grön macka” av Mikaela Eliasson, Haga Schweizeri, Stockholm

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING