De laddar för helskånsk dryckesmässa i Malmö

Livets Goda 17 Sep, 2018
Vin Lördagen 24 november samlas 50-talet lokala producenter på mässan Skånska Drycker för att manifestera den rekordartade utvecklingen i dryckesbranschen. Platsen blir nystartade Folk, Mat & Möten och restaurang Mat som drivs av kocken Titti Qvarnström.

Anna Lind Lewin, Pilot Dryck, Carina Olofsson Gavelin, Gavelinwine, Jakob Thomsgård, Skånes Dryckesproducenter och Titti Qvarnström på Folk, Mat & Möten. Foto: Torbjörn Lagerwall.

– Det bubblar verkligen i Skåne just nu, säger Titti Qvarnström. Vi har samlat alla de mest ambitiösa intressanta producenterna – som kommer att bjuda på det bästa av det som odlas och produceras här i regionen. Att satsa på enbart skånska drycker på en mässa är unikt.

Mässan Skånska Drycker vill visa på bredden och potentialen, och där är alkoholfritt lika intressant som alkoholhaltiga drycker, vilket går att avläsa av konsumtionen. 
Utställarna producerar allt från vin, öl, cider, destillat, must, kombucha och läsk.

– Aldrig tidigare har det funnits så mycket spännande dryckesprodukter här i regionen, menar Carina Olofsson Gavelin, sommelier och en av initiativtagarna bakom mässan.
Hon har tillsammans med Jakob Thomsgård på Skånes Dryckesproducenter och Anna Lind Lewin på Livsmedelsakademin bjudit in de 50-talet utställare som kommer att delta på mässan.

Förmiddagen riktar sig till branschfolk och innehåller djupdykningar i olika dryckesslag ledda av experter. Från 13.00 är det öppet för allmänheten.

– Det är en riktig dryckesboom i Skåne just nu. Vi vill lyfta de nyetablerade producenterna och bidra till att skapa nya vägar till marknaden. Det finns ett stort intresse för lokal produktion av vin, must och hantverksöl – men det är inte alltid lätt att nå ut till konsument. På mässan får alla chansen att prova sig fram till nya lokala favoriter, säger Anna Lind Lewin som detta år driver projektet Pilot Dryck på Livsmedelsakademin / Smaka på Skåne.

De skånska hantverksbryggarna är vana vid att arbeta tillsammans för att föra ut sina drycker och var också snabba med att nappa på den nya mässan. 
– Intresset för att delta på Skånska Drycker har varit stort, så det kommer att bli fullt hus, säger Jakob Thomsgård.

Mässan Skånska Drycker
24 november 13.00 -18.00
Folk Mat och Möten, Olof Palmes plats 1 i Malmö
www.folkmatmoten.se

Följ oss gärna på Instagram
@Livetsgoda_magazine

 


Braksuccé för Poppels crowdfunding med teckningsgrad på 250%

Whisky och Bourbon Från 5 maj till 7 juni genomförde Poppels Bryggeri en…
14 Jun, 2019

Fira World Cucumber Day

Whisky och Bourbon Idag, den 14 juni firas World Cucumber Day. För att…
14 Jun, 2019

Insnöad på gin

Whisky och Bourbon Det råder en tydlig gintrend i Sverige. Antalet lokala destillerier…
13 Jun, 2019

Bolagets billigaste Barolo överraskar positivt!

Vin Barolo och billigt korrelerar av naturliga skäl sällan och när…
11 Jun, 2019

Grönstedts skapar nya mat- och dryckesupplevelser inför sommaren tillsammans med svenskarna

Whisky och Bourbon Halloumi var trendigast att lägga på grillen förra sommaren, och…
5 Jun, 2019

Henric Herbertsson från SK Mat & Människor vann Nordiska Mästerskapen i matlagning

Mat och Restaurang I lördags den 1 juni avgjordes Nordiska Mästerskapen i matlagning…
3 Jun, 2019

Symington Family Estates tillkännager 2017 som årgång för Vintage Port

Vin Skörden 2017 var rekordtidig med endast en tredjedel av volymen…
3 Jun, 2019

Högsta kvalitet från Europa: Label Rouge är den mest välkontrollerade kvalitetsmärkningen för kött

Mat och Restaurang Varifrån kommer köttet och hur är uppfödningsförhållandena för fåglarna –…
3 Jun, 2019
Artikelarkivet