Hem Nyheter De viktigaste plaggen alla unga män bör ha i sin vardagsgarderob!

De viktigaste plaggen alla unga män bör ha i sin vardagsgarderob!

av Livets Goda

”Men jag har inget att ha på mig” är inte bara ett uttalande som du hör från kvinnor. Många män har också massor av kläder i garderoben som inte passar ihop, som är för små eller för stora, eller som inte längre är lämpliga för deras livsskede och nuvarande vardag. När det gäller kläder är mindre oftast mer. Särskilt om du vill underlätta vardagen och veta vad du ska klä på dig på morgonen. Därför behöver du tidlösa kläder och accessoarer som håller länge och går lätt att kombinera. Så kallade basprodukter som du kan skapa olika looks med på nolltid. Vi har sammanställt en guide med de kläder vi tycker är viktiga att alla unga män har i sin garderob! 

New Stage Life

Artikeln är i samarbete med kaufmann

T-shirten

Näst efter underkläder är T-shirten det mest grundläggande plagget av alla. Du bör ha några  rundhalsade tishor, eftersom de passar alla och är lättare att kombinera med andra plagg. När det gäller färg är vit ett säkert val att använda som bas för fräscha sommarlooks eller som ett lager under en tröja. Men det skadar inte att ha några fler färger i garderoben, det kan inte gå fel med en enfärgad t-shirt. Den går att ha både till vardags och fest.

Overshirten

Overshirt är det perfekta plagget. Skjortjackan, även kallad overshirt eller shacket, är en idealisk blandning av skjorta och jacka och kan därför bäras året runt. På den varmare delen av året skyddar skjortjackan dig från den friska vinden på morgonen och på vintern blir den ett andra lager kläder under din jacka eller rock. Overshirtens avslappnade eleganta enkelhet sätter inga gränser för kombinationsmöjligheterna och gör den till ett bra alternativ till den ofodrade jackan. För att göra skjortjackan till ett plagg som kan användas både som jacka och kofta är det bäst att välja en enfärgad som harmonierar med så många andra plagg som möjligt i din garderob. En bra basfärg här skulle kunna vara marinblå eller mörkt grön. 

Hoodien

Hoodien har blivit en självklarhet i var mans garderob och är ett måste när man pratar om vardagsplagg. Den går att kombinera med t-shirten och overshirten som nämnt ovan. En hoodie i en neutral färg som svart eller marinblå ger dig en avslappnad look som passar de flesta vardagliga tillfällen. Om du skulle vilja ha en mer sportig stil kan vi starkt rekommendera en EA7 hoodie för en elegant avslappnad look!

Vit skjorta

Förmodligen det mest eleganta plagget för män. Med en skjorta utstrålar du automatiskt elegans, även om det är en avslappnad fritidsskjorta av linne eller flanell. Idag finns skjortor i otaliga utföranden. När du köper en skjorta ska du inte bara titta på rätt storlek och passform, utan även på materialet (t.ex. poplin för formella skjortor och oxford för avslappnade skjortor). Var dock försiktig när du öppnar vinflaskan!

Jeans

Det skulle vara märkligt om vi inte nämnde jeans i denna artikel. Jeans har funnits i de flesta personers garderob sedan 70-talet. Mörka eller ljusa, raka ben eller smal passform, dragkedja eller knappar. Jeans finns i alla former och storlekar, men se till att du har minst ett par bra basjeans i garderoben. Genom att hålla det enkelt kan du kombinera ett par bra jeans med nästan vad som helst. Investera en gång och njut i flera år. 

Chinos

Chinos är det mer avslappnade alternativet till kostymbyxor, smartare än jeans och därför mycket lättare att bära. Chinos är superbekväma och mångsidiga. De passar bra till en avslappnad fritidslook med T-shirt, skjortjacka och sneakers, liksom till en smart businesslook med skjorta och derbyskor. Det är bäst att börja med klassiska färger som beige eller blått innan du går över till mer ovanliga stilar. Se till att skärningen varken är för snäv eller för vid, så att dina chinos inte förlorar sin perfekta balans mellan avslappnad och smart.

Stickad tröja

När det är så kallt på vintern att du kan se din andedräkt på morgonen, men tre t-shirts och två tröjor ovanpå varandra inte räcker för att hålla dig varm, behöver du en bra stickad tröja. En bra stickad tröja måste absolut vara tillverkad av naturmaterial, helst ull eller kashmir, på sommaren bomull. För att du ska kunna njuta av att bära den i många år framöver är det också viktigt att den är tillverkad enligt en hög standard och när det gäller stil är rundhalsade tröjor lättast att kombinera.

Pikétröja

Liksom chinos är pikétröjan mycket mångsidig, eftersom den är en idealisk blandning av en elegant skjorta och en bekväm T-shirt. Men pikétröjor kan också vara sportigt avslappnade, med sneakers och jeans eller shorts på sommaren. Det är bäst att välja en pikétröja i klassiska färger som marinblått, vitt eller grått utan flashiga logotyper.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING