Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang De vill förändra dryckesindustrin med ny svensk innovation

De vill förändra dryckesindustrin med ny svensk innovation

av Livets Goda

Nu lanseras Aqua Gustus – Natural Flavouring for Water, en helt naturlig smaksättning för stilla eller kolsyrat vatten som är boostad med vitaminer för ett godare och mer hälsosamt vatten att dricka varje dag, och som dessutom minskar påverkan på vår miljö.

Aqua Gustus – Natural Flavouring for water är en svensk innovation som tagits fram som en reaktion mot dryckesindustrins explosionsartade utveckling det senaste decenniet. I Sverige dricker vi mer än 250 miljoner liter vatten på flaska varje år och närmare 60 procent av detta är smaksatt1. Utöver detta produceras och konsumeras det alltmer drycker med artificiella ämnen, sötningsmedel och tillsatser.

– Vi vill hjälpa människor att dricka mer hälsosamt utan bekostnad på vår hälsa och miljö. I Sverige har vi ett av världens bästa vatten i våra kranar så vår ambition med Aqua Gustus är att inspirera människor att ta tillvara på det, säger Linda Kirsebom, grundare och VD för Aqua Gustus.

Aqua Gustus – Natural Flavouring for Water är en helt naturlig smaksättning för vatten framtaget från naturens skafferi med bland annat extrakt från blommor, bär, frukter, örter och kryddor. Smaksättningen är helt fri från socker, artificiella sötningsmedel, GMO, animaliska råvaror och kalorier. Det enda som har tillsats är vitaminer för ett ännu godare och mer hälsosamt vatten.

Smaksättningen är enkel och dryg att använda. Den sprayas direkt i glaset, 3–4 gånger, och därefter fylls glaset på med vatten från kran eller kolsyremaskin. En flaska på 50 ml räcker till över 13–20 liter vatten. Betydligt enklare, billigare, renare och mer hälsosamt än buteljerat vatten på flaska.

Spännande smakkombinationer
Aqua Gustus – Natural Flavouring for Water kommer i en 50 ml sprayflaska och finns i fem spännande smaker:
– Drakfrukt, Lime, Mint – Vitamin D, B3, Zink
– Apelsin, Lime, Citronmeliss – Vitamin C, D, Zink
– Jordgubbe, Rabarber, Ingefära – Vitamin D, B5, B6
– Hallon, Mango, Hibiscus – Vitamin D, B3, B6
– Äpple, Granatäpple, Ros – Vitamin D, B3, B6

Om Aqua Gustus
Aqua Gustus utvecklar 100 % naturliga och vitaminberikade smakessenser för vatten samt hållbara vattenflaskor för att
uppmuntra till att dricka mer smakfullt, hälsosamt och hållbart, helst med vatten från kran. Företagets vision är att minska
konsumtionen av buteljerat vatten och främja människors hälsa. Aqua Gustus betyder vatten och smak på latin och är en
svensk innovation. Företagets första produkter lanseras under 2020. Alla Aqua Gustus produkter är klimatkompenserade.

Anpassade storlekar för företag
Produkterna finns i anpassade storlekar för konsument och företag, restaurang, café, hotell och spa.

– Vi ser en stor efterfrågan från företag som vill erbjuda hälsosammare och klimatsmartare dryckesalternativ på arbetsplatsen, säger Linda Kirsebom. Även restauranger och konferensanläggningar satsar på mer hållbara alternativ för att minska svinnet med frukt och grönt samt onödiga inköp av dryck på flaska. Nu finns det ett enklare, godare och hälsosammare alternativ för deras gäster.

Produkterna finns att köpa från och med april 2020 direkt hos www.aquagustus.com samt hos utvalda återförsäljare.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING